Tervetuloa Talousmentor-blogiin!

Twitter-profiilikuva

Olen Jyrki Toivonen ja toimitan Talousmentor-blogia. Sijoittaminen ja talouden seuraaminen ovat minulle intohimoinen harrastus.

Talousmentor-blogi on sivusto, joka tarjoaa eväät sijoittamisen aloittamiseen, talouden ilmiöiden ymmärtämiseen sekä oman talouden hallintaan. Henkilöille, jotka haluavat taloudellista turvaa ja riippumattomuutta pahan päivän varalle. Talousmentor-blogi tarjoaa tietoa niille, jotka haluaisivat sijoittaa, mutta eivät osaa taikka ehdi.

Tietoja-puhekuplat1

Kenelle?

Blogin kirjoitukset on tarkoitettu sekä aloitteleville että kokeneemmille sijoittajille.

Sijoittamista pohtiva ja aloitteleva henkilö ei ehkä vielä ole sisäistänyt säästämisen tärkeyttä. Näemme kirjoituksissa, että säästämisen aloittamisen siirtäminen vuodella voi tarkoittaa jopa yli 30 000 euron menetystä. Ja tämä siis henkilöllä, joka säästäisi 200 euroa kuukaudessa.

Tiesitkö, että 30-vuotiaana aloitettu 150 euron kk-säästäminen antaa sinulle mahdollisuuden nostaa nykyrahassa noin 1 500 euroa kuukaudessa ikävuosina 70 – 90.

Aivan, pistää pohtimaan…

Sijoittaminen voi myös tuntua vaikealta tai jopa pelottavaltakin. Lehdistä olemme saaneet lukea siitä, kuinka ihmisiltä on huijattu suuria summia lupaamalla satumaisia tuottoja ilman riskiä. Näemme kirjoituksissa, että tuotto ja riski kulkevat käsi kädessä – eli suuria tuottoja ei voi tulla ilman suurta pääoman menettämisriskiä.

Tietoja-puhekuplat2

Sijoittaja saattaa sijoittamisen sijaan spekuloida. Hän ostaa ja myy milloin minkäkin vinkin ja huhun perusteella, ja tuhoaa sijoitusmenestyksensä erilaisissa markkinapaniikeissa. Hän haluaisi kerätä tietoa ja tehdä itse sijoituspäätöksiä, mutta kokee relevanttien tietojen keräämisen hankalaksi.

TÄRKEÄÄ: Lue Talousmentor-blogin vastuunrajaus

Mitä?

Talousmentor-blogi vastaa edellä mainittujen aloittelevan ja kokeneemman sijoittajan tarpeisiin.

Sijoittaminen on parhaimmillaan pitkäjänteistä, säännöllistä ja äärimmäisen tylsää puuhaa (ja se on hyvä asia).

Sijoittaminen ei ole jännityksen hakemista tai spekulointia, missä yritetään arvata huomisen pörssikurssia, vaan sijoittamisessa horisontti on vuosien tai pikemminkin vuosikymmenien päässä. Hyviin tuottoihin voi päästä, jos sijoittaa pitkäjänteisesti, tekee sijoitukset kustannustehokkaasti (pienet kulut) ja tekee sitä säännöllisesti. Mitä nuorempana aloittaa, niin sitä parempi.

Kirjoituksissa käydään läpi arvo- ja osinkosijoittamisen periaatteita sekä katsotaan, mitä viisauksia Warren Buffett, Benjamin Graham yms. ovat sijoittamisesta sanoneet. Lisäksi katsotaan, miten yrityksen tilinpäätöstä pitäisi tulkita, ja millaista tietoa sieltä oikeastaan löytyy. Tulkinnan tueksi sijoittajan tulee ymmärtää, miten erilaisia tunnuslukuja lasketaan ja mitä ne oikeastaan tarkoittavat.

Kirjoituksissa pohditaan myös talouden ilmiöitä, kuten ovatko negatiiviset korot mahdollisia tai miksi yritykset maksavat osinkoja eivätkä investoi.

Talousmentor-yritysanalyysi
Talousmentor-yritysanalyysit tarjoavat tietoa osakesijoittamisen tueksi. Vuoden 2016 loppuun mennessä yritysesittelyjä ja -analyysejä on tehty yhteensä noin 40 eri yrityksestä (Pohjoismaat ja USA).

Talousmentor-salkku
Touko-kesäkuun 2016 aikana aletaan rakentamaan myös Talousmentor-salkkua sekä sille vertailusalkkua Seligsonin rahastoista. Talousmentor-salkku antaa mahdollisuuden pureutua yritysanalyyseissä syvemmälle sekä pohtia salkussa olevien yritysten kautta erilaisia markkinatilanteita.

Talousmentor-salkku sijoittaa oikeaa rahaa oikeisiin osakkeisiin. Salkun tapahtumia voi seurata Talousmentor-blogissa, mutta myös Nordnetin Shareville-palvelussa https://www.shareville.fi/jasenet/talousmentor/feed. Tavoitteena on tietenkin lyödä rahastoista luotu vertailusalkku – katsotaan, miten käy.

 

Tervetuloa!

Jyrki Toivonen
Talousmentor

http://www.talousmentor.com
mentor ät talousmentor piste com
Twitter: www.twitter.com/talousmentor