Talousmentor-salkku: Metsä Board ja Telia Company

Tänään (4.5.2016) Talousmetor-salkkua täydennettiin Metsä-Board B ja Telia Company yhtiöillä seuraavasti:

  • Metsä Board B: 450 kpl hintaan 5,125 euroa
  • Telia Company: 500 kpl hintaan 4,054 euroa

Näyttää niin sanottu toukokuuilmiö jylläävän pörssissä, kun kurssit lähtivät laskuun heti toukokuun aluksi. Lisäksi markkinat alkavat jännittämään Brexit ja Grexit tapahtumia eli Brittien EU-eroäänestystä sekä Kreikan ties monensia lainaneuvotteluja.

Metsä Board (450 kpl) julkaisi Q1/2016 tuloksensa, ja liikevaihto ja ebit jäivät hieman odotuksista. Osake lähti julkistuspäivänä yli 5 prosentin laskuun, kun myös Q2:n näkymät olivat heikohkoja. Yhtiö käy läpi muutosprosessia, missä se luopuu paperibisneksestä ja keskittyy pakkausmateriaaleihin. Tästä aiheutuu ylimääräisiä kertaluonteisia kuluja, jotka painavat siten Q2:n tulosta. Osakkeen hinta on laskenut mielenkiintoiselle tasolle. Ensi vuodelle voi odottaa noin 0,18 – 0,20 euron osinkoa, joka antaisi tälle sijoitukselle noin 3,5 – 3,9 prosentin osinkotuoton.

Telia Company (500 kpl) on aloittanut Aasiasta vetäytymisensä korruptioskandaalien johdosta. Vetäytymisestä on pelättävissä liikearvon alaskirjauksia yms. kertaluonteisia kuluja. Vaikka Ruotsin viranomaiset ilmoittivat lopettavansa korruptioskandaalin tutkimisen, niin silti mm. USA:n viranomaiset jatkavat tutkintaa. Joten ei olisi mikään ihme, jos haaste oikeuteen vielä tulisi. Ensi vuodelle voi odottaa noin 2,10 kruunun (n. 0,22 eur) osinkoa, joka tällä kurssitasolla antaisi noin 5,5 prosentin osinkotuoton. Telian kassa sekä tuloksenteko kyky – ainakin tällä hetkellä – antaisi olettaa, että osinkosumma olisi tuolla tasolla. Tuosta voisi sitten ponnistaa ylöspäin, kun Aasia on saatu hoidettua.

OSTO: Metsä-Board B

Määrä: 450 kpl
Hinta: 5,125 eur
Kulut: 7,00 eur
Yhteensä: 2 313,25 eur

OSTO: Telia Company

Määrä: 500 kpl
Hinta: 4,054 eur
Kulut: 7,00 eur
Yhteensä: 2 034,00 eur

Seligsonin virtuaaliseen vertailusalkkuun tehdään 4 347,25 euron hankinta perjantain 6.5.2016 päätöskurssien mukaan.

Salkun liikkeitä voi myös seurata Salkku-sivulla sekä Nordnetin Shareville-palvelussa https://www.shareville.fi/jasenet/talousmentor/feed.