Talousmentor-salkku: Nokia

Tänään (10.5.2016) Talousmetor-salkkua täydennettiin Nokialla seuraavasti:

  • Nokia: 500 kpl hintaan 4,676 euroa

Nokia (500 kpl) julkaisi Q1/2016 tuloksensa tänään (10.5.2016), ja markkinareaktio oli -7,12 prosenttia. Nokia on esimerkki yhtiöstä, joka raportoi ja tuo vahvasti esille epävirallisia ei-IFRS lukuja. Yritysanalyysisarjassa (Yritysanalyysi (osa #3): Tuloslaskelma) todettiin, että tällaiset luvut kannattaa jättää väliin. Ne ovat kuin ”Näin hyvin meillä olisi mennyt, jos ei olisi mennyt niin huonosti kuin meillä meni”. Virallisten lukujen perusteella yhtiön Q1/2016 nettotulos oli -513 miljoonaa euroa tappiota, kun ei-IFRS luvuksi oli saatu mukava +152 miljoonan euron voitto. Toki tätä on kivempi esitellä, kuin tuota ikävää tappiota.

Joka tapauksessa tulosraportin tulkintaa sotkee hankitun Alcatel-Lucentin lukujen näkyminen ensi kertaa luvuissa. Nokia kuitenkin odottaa, että yhtiöiden integraatioprosessi sujuu ennakoitua nopeammin sekä tuottaa ennakoitua enemmän synergiaetuja. 900 miljoonaa euroa vuoteen  2018 mennessä.

Lehdistön ensikommentit olivat hakusessa, sillä otsikot olivat seuraavia

  • Arvopaperi: Nokian tulos osui ennusteisiin
  • Talouselämä: Pettymys! Nokian tulos parani, mutta liikevaihto heikkeni
  • Kauppalehti: Nokian tulos ei yltänyt odotuksiin

Markkinoiden tuomio oli siis em. -7,1 % kurssilaskua.

Mielestäni Nokian kurssilasku oli ylimitoitettu, ja hinta alkaa olemaan sopivalla tasolla ns. pitkään salkkuun. Samalla ajatuksella salkkuun hankittiin Ericssonia, joten katsotaan, kumpi verkkolaitevalmistajista pärjää paremmin.

Nokiasta irtoaa vielä 0,26 euron osinko kesäkuun aikana, joten 130 euroa osinkoa (ennen veroja) tulee reilun kuukauden kuluttua takaisin päin. Ensi vuodelle odotetaan noin 0,18 – 0,20 euron osinkoa, joka antaisi noin 3,8 – 4,3 prosentin osinkotuoton.

OSTO: Nokia

Määrä: 500 kpl
Hinta: 4,676 eur
Kulut: 7,00 eur
Yhteensä: 2 345,00 eur

Seligsonin virtuaaliseen vertailusalkkuun tehdään 2 345,00 euron hankinta tiistain 10.5.2016 päätöskurssien mukaan.

Salkun liikkeitä voi myös seurata Salkku-sivulla sekä Nordnetin Shareville-palvelussa https://www.shareville.fi/jasenet/talousmentor/feed.

Yksi ajatus artikkelista “Talousmentor-salkku: Nokia”

Kommentit on suljettu.