Viikkokatsaus 27/2016

Brexit-paniikki tuli ja meni. Viikkotasolla muutos jäi plus-miinus nollaan. Toki epävarmuus markkinoilla jatkuu pitkään, sillä äänestystuloksen toteen pano ja varsinainen ero EU:sta vie vuosia. Harley-Davidsonin osake nousi noin 20 prosenttia markkinoilla kiertäneen huhun takia. KKR sijoitusyhtiön spekuloidaan ostavan Harley-Davidsonin pois markkinoilta.

Talousmentor-salkku

Viikon 26/2016 lopussa

  • Talousmentor-salkku: 24 624,67 (0,1 %)
  • Seligson vertailusalkku: 25 926,46 (0,0 %)

Brexit-äänestyksen jälkeen maanantaina salkku laski voimakkaasti, mutta loppuviikon aikana salkku toipui takaisin lähtötilanteeseen. Eli salkun viikkokehitystä seuraamalla koko Brexit-paniikista ei näy jälkeäkään.

Maanantain pudotuksesta ostettiin salkkuun H&M 160 osaketta hintaan 239,60 SEK. H&M:n kurssi nousikin viikon aikana noin 5,2 prosenttia kruunuissa laskettuna. Kaupan jälkeen salkussa on käteistä jäljellä 85,21 euroa. Ensi viikolla Nokian osingot (noin 96,85 euroa verojen jälkeen) tulevat tilille, mikä lisää käteisen määrän 182,06 euroon.

Eli salkun rakenne on nyt tiedossa. Tämän jälkeen fokus onkin siinä, että salkun yrityksien tuloksentekokyky pysyy hyvänä sekä osinkovirta on nousevalla uralla. Lisäksi salkun yhtiöitä voi alkaa vertailemaan muihin yhtiöihin, josko vaihtamalla tilanne paranisi.

Talousmentor-salkun rakennetta ja kehitystä voi seurata Salkku-sivulla.

Viikko 26 – Brexit

Muuten hiljaista viikkoa hallitsi Brexit-äänestyksen tulos. Markkinapaniikki kesti kuitenkin vain pari päivää, ja sen jälkeen pörssikurssit palautuivat takaisin viikon takaiselle tasolle. Itse odotin markkinaheilahtelujen jatkuvan ainakin koko viikoksi. Totesin H&M ostaessa, että

Toisaalta tein myös virheen käyttäen lähes 4 200 euron kassan yhdellä kertaa. Kassa olisi riittänyt pariin noin 2 100 euron kauppaan. Eli toinen tämän päiväiseen H&M:ään ja toinen vaikkapa parin päivän päästä toiseen – mahdollisesti vielä enemmän laskeneeseen – yritykseen.

Viikko 26 – Harley Davidson

Talousmentor-yritysanalyyseistäkin löytyvän Harley-Davidson:n osakkeen kurssi nousi perjantaina +19,8 prosenttia. Markkinoilla alkoi kiertää huhu, että sijoitusyhtiö KKR (Yahoo Finance:n profiilisivu KKR:stä http://finance.yahoo.com/q/pr?s=KKR+Profile) ostaisi Harley-Davidsonin pois pörssistä.

Viikko 27

Q2-kvartaali päättyi juuri, joten viikko 27 on vielä rauhallista ennen kuin Q2-tuloskausi lähtee liikkeelle.