Viikkokatsaus 28/2016

Brexit laineet heiluttelevat markkinoita muutaman prosentin päivänousuilla tai -laskuilla. Muutoin on odottava tunnelma Q2 tuloskauden alkamisen suhteen.

Talousmentor-salkku

Viikon 27/2016 lopussa

  • Talousmentor-salkku: 24 332,99 (-1,2 %)
  • Seligson vertailusalkku: 25 715,74 (-0,8 %)

Nokian osingot tulivat salkun tilille, joten kassassa on nyt noin 182 euroa. Seuraava osinko on luvassa vasta lokakuussa, kun Telia Company maksaa 1,50 SEK:n osingon. Ennen veroja se tekee noin 80 euroa riippuen kruunun kurssista.

Talousmentor-salkun rakennetta ja kehitystä voi seurata Salkku-sivulla.

Viikko 27

Viikko sitten oli puhetta Harley-Davidsonin lähes 20 prosentin kurssinoususta, kun markkinoilla levisi huhu, että KKR lunastaisi yhtiön pois pörssistä.

Maanantaina tästä kurssinoususta suli iso osa ja kurssitaso palautui 54 dollarista noin 48 dollariin. Tämä on kuitenkin vielä hieman enemmän kuin parin viime kuukauden noin 44 – 46 dollarin kurssitaso. Eli huhu jaksoi kannattaa osakekurssia vain yhden päivän ajan.

Viikko 28

Tämä viikko on vielä rauhallinen ennen kuin Q2 tuloksia alkaa tulemaan. Taas on vähän ilmassa sellaista, että jos tulos (tai mikään muukaan) jää ennakoidusta, niin markkinat rankaisevat osaketta  5 – 10 prosentin kurssilaskulla.

Rentoudutaan ja nautitaan kesästä vielä tuleva viikko.