Deere & Company

Talousmentor-yritysanalyyseihin on lisätty Deere & Company, joka on tunnettu maatalous-, metsä- ja rakennuskoneiden valmistaja. Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 1837, kun seppä John Deere kehitti uudenlaisen auran Amerikan uudisraivaajien käyttöön. Deeren markkina-arvo on noin 27,5 miljardia dollaria.

Nykyään yhtiöllä on toimipiste yli 30 maassa, ja sillä on noin 57 200 työntekijää maailmanlaajuisesti. Yli 175 vuotisen historian aikana yhtiöllä on ollut vain 9 eri toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Samuel R. Allen aloitti toimessaan vuonna 2010.

Yhtiöllä on toimipaikka Suomessakin: Joensuussa ja Tampereella. Lisäksi on mukavaa, että yhtiöllä on suomenkieliset sivut, josta voi käydä lukemassa lisää mm. yhtiön historiasta. http://www.deere.fi/fi_FI/our_company/our_company.page.

deeren-viljaharvesteri

Yhtiö mainitsee maailman väestönkasvun sekä kaupungistumisen megatrendinä, joka luo mahdollisuuksia yhtiölle.

Yhtiön markkinatilanne on tällä hetkellä vaikea, johtuen myyntivolyymien laskusta sekä markkinoilla olevasta ylikapasiteetista. Tilikauden 2016 ennustettu liikevaihto on noin 25 prosenttia pienempi kuin parin vuoden takainen. Vastaavasti nettotuloksen ennustetaan olevan 50 – 60 prosenttia pienempi.

Deere on esimerkki siitä, kuinka vaikeaa yhtiön on pitää yllä nousevaa osinkotrendiä vuosikymmeniä. Vuodesta 2004 alkanut nouseva osinkotrendi päättyi tilikauteen 2016, kun viimeisin kvartaaliosinko piti tilikauden 2016 osingon 2,40 dollarissa. Deeren tilikausi päättyy 31.10.

Talousmentor-arvoluku

Deeren Talousmentor-arvoluku on 18/30, missä eniten pisteitä laskee tuloskehityksen takkuaminen parina viime vuonna. Taseen pisteitä laskee oikeastaan se, että yhtiön Financial Services -segmentti toimii kuin pankki, jonka takia taseen rakenne ei vastaa varsinaisen koneliiketoiminnan luonnetta. Tarkemmin Deeren arvolukuun voi tutustua tästä: Deere & Company arvoluku.

Talousmentor-yritysanalyysi

Deeren Talousmentor-yritysanalyysiin voi tutustua tästä: Deere & Company sijoituskohteena.

Yksi ajatus artikkelista “Deere & Company”

Kommentit on suljettu.