Viikkokatsaus 36/2016

Samoin kuin viikko sitten, niin vielä eletään hiljaista välivaihetta tulosjulksituksissa. Q2:n tulokset on julkistettu ja vielä menee reilu kuukausi Q3:n tuloskierroksen alkamiseen.

Talousmentor-salkku

Viikon 35/2016 lopussa

  • Talousmentor-salkku: 26 473,81 (+1,2 %)
  • Seligson vertailusalkku: 27 321,05 (+0,5 %)

Seligsonin vertailusalkulla on vielä noin 850 euron kaula salkkuun nähden. Salkku on ottanut vertailusalkkua kiinni varsin mallikkaasti viimeisten viikkojen aikana. Eroa oli pahimmillaan 1 900 euroa Seligsonin vertailusalkun hyväksi.

Viikon 35 yritystapahtumia

Deere & Company, joka on tunnettu maatalous-, metsä- ja rakennuskoneiden valmistaja, lisättiin Talousmentor-yritysanalyysien Yrityslistalle. Lue lisää kirjoituksesta ”Deere & Company” tai siirry suoraan analyysiin ”Deere & Company sijoituskohteena”.

Seligsonin PhoebusBlogi:ssa Anders Oldenburg kirjoittaa myös Deerestä, joka kannattaa myös lukea läpi! http://www.seligson.fi/phoebus/blogi/show_item.asp?itemID=368

Deerellä oli aikomus ostaa Mosanton:n Precision Planting -yksikkö, mutta USA:n oikeusministeriö ilmoitti vastustavansa tätä kauppaa.

Nordean aamuraportissa todettiin että, myös lannoitepuolella on erilaisia huhuja ja arvailuja yhtiöiden fuusioista. Bayerin on huhuttu ostaa Mosanton, ChemChinan aikomus ostaa Syngentan taikka DuPont:n ja Dow Chemical:n yhdistyminen. Norjalainen Yara International (Talousmentor-salkussa) on ainakin vielä jäänyt yritysjärjestelykaavailujen ulkopuolelle.

Nordea nosti viikolla Talousmentor-salkussakin olevan Metsä Board:n tavoitehintaa 5,30 eurosta 5,90 euroon. Nordean analyytikot olivat osallistuneet Metsä Boardin tehdasvierailuun, ja vakuuttuneet Husumin tehtaan ylösajon sujuvan yhtiön ilmoittamassa aikataulussa. Aiemmin markkinoilla oli ollut huolia ja pelkoja aikataulun suhteen.

Viikon 36 yritystapahtumia

Harley-Davidson julkaisi 0,35 USD osingon 31.8., joka irtoaa perjantaina 9.9.