Viikkokatsaus 37/2016

Tämän viikon viikkokatsauksessa mm. Aktialle uusi toimitusjohtaja, Sammon ostotarjous Topdanmarkista sekä Telia Companyn yritysmyyntejä. Perjantaina USA:n pörssit kääntyivät parin prosentin laskuun, joten voi odottaa, että markkinat avautuvat maanantaina Suomessa selvästi pakkaselle.

Talousmentor-salkku

Viikon 36/2016 lopussa

  • Talousmentor-salkku: 26 309,60 (-0,6 %)
  • Seligson vertailusalkku: 27 529,93 (+0,8 %)

Talousmentor-salkun tilannetta voi tarkemmin katsoa Salkku-sivulta.

Viikon 36 yritystapahtumia

Talousmentor-yritysanalyyseihin lisättiin Elovenasta, Sunnuntai-leivontasarjasta sekä Benecolista tunnettu Raisio Oyj. Lue lisää kirjoituksesta Raisio Oyj tai siirry suoraan yritysanalyysiin Raisio sijoituskohteena.

Aktian toimitusjohtaja vaihtuu, kun nykyinen toimitusjohtaja Jussi Laitinen jättää tehtävänsä. Martin Backman (46) on nimetty Aktian uudeksi toimitusjohtajaksi, ja hän alkaa toteuttamaan Aktian kasvustrategiaa. Kuten Aktian Talousmentor-yritysanalyyseissä on jo todettu, niin yhtiön liikevaihto ja tulos ovat polkeneet paikoillaan jo useita vuosia. Toivotaan, että uusi toimitusjohtaja onnistuu tehtävässään ja Aktia saa uutta tuulta alleen.

Sampo teki pakollisen ostotarjouksen Tanskalaisesta vakuutusyhtiöstä Topdanmarkista. Sampo-konsernin omistusosuus ylitti 1/3 osuuden, jonka takia Sammon piti tehdä pakollinen ostotarjous. Ostotarjous on 183 kruunua osakkeelta, jossa ei ole yhtään ns. preemiota. Osakkeen hinta Kööpenhaminan pörssissä oli perjantaina 187 kruunua, joten Sammon omistusosuuden ei odoteta juurikaan nousevan nykyisestä tasosta.

Telia Company tiedotti, että Yoigon myynti sai Espanjan viranomaisten hyväksynnän, ja myynti saadaan päätökseen lokakuun loppuun mennessä. Lisäksi Telia tiedotti, että se on päässyt sopimukseen myydä Tadzikistanin teletoiminnot noin 39 miljoonalla dollarilla. Myynti vaatii vielä Tadzikistanin viranomaisten hyväksynnän ja kaupan odotetaan tapahtuvan vuoden loppuun mennessä.

Viikon 37 yritystapahtumia

Hennes & Mauritz julkaisee tietoja elokuun myynnistä torstaina 15.9. Q3/2016 tuloksen HM julkaisee 30.9.