Viikkokatsaus 38/2016

Viikkokatsauksessa Ahlstromin parantuneet näkymät, H&M Q3 myyntilukuja sekä Telialle 1,4 miljardin dollarin sovitteluesitys USA:n ja Hollannin viranomaisilta.

Talousmentor-salkku

Viikon 37/2016 lopussa

  • Talousmentor-salkku: 25 256,19 (-4,0 %)
  • Seligson vertailusalkku: 26 830,82 (-2,5 %)

Kuten viikko sitten vähän ounasteltiin, niin markkinat laskivat alkuviikosta. Talousmentor-salkkuun lasku osui kovaa, kun viikkolaskua tuli -4,0 prosenttia ja euroissa noin 1 050 euroa.

Talousmentor-salkun tilannetta voi tarkemmin katsoa Salkku-sivulta.

Viikon 37 yritystapahtumia

Talousmentor-yritysanalyyseihin lisättiin ruotsalainen Alfa Laval. Lue lisää kirjoituksesta Alfa Laval tai siirry suoraan yritysanalyysiin Alfa Laval sijoituskohteena.

Hennes & Mauritz julkaisi elokuun myynnin lukuja torstaina. H&M:n elokuun myynti kärsi tavanomaisesta lämpimämmästä kelistä. Myynti (sisältää alv) kasvoi 7 prosenttia viime vuoden elokuuhun nähden. 1.6 -31.8 välisenä aikana liikevaihto (ei sisällä alv:ia) oli 48 982 miljoonaa SEK, missä kasvua viime vuodesta oli noin 6 prosenttia. Markkinat pettyivät myyntilukuihin, sillä H&M osakkeen kurssi laski noin 260 SEK:n tasolta 245 SEK eli noin 5,8 prosenttia. H&M julkistaa Q3/2016 tuoksensa 30.9. Talousmentor-salkussa on H&M osakkeita.

USA:n ja Hollannin viranomaiset esittivät 1,4 miljardin USD (12 Mrd SEK) sovittelua Telia Companylle Uzbekistanin sotkuihin liittyen. Telia totesin summan olevan erittäin korkea, ja yhtiö analysoi sovitteluehdotusta rauhassa ja palaa myöhemmin, miten tilanteeseen suhtaudutaan. Osakkeen kurssi ei reagoinut sovitteluehdotukseen, joten odotukset lienevät olleen linjassa summan kanssa. Talousmentor-salkussa on Telian osakkeita.

Ahlstrom nosti viikolla näkymiään. Yhtiö kertoi liikevoittomarginaalin olevan noin 6,5 – 7,5 prosenttia vuodelle 2016, kun yhtiön aikaisempi arvio oli 5,4 – 6,4 prosentissa. Osake on kesän noin 7,10 eurosta noussut nykyiseen 10,72 euroon eli nousua on tullut noin 50 prosenttia muutamassa kuukaudessa.

Viikon 38 yritystapahtumia

Viikolla 38 ei näytä olevan yrityslistalla oleviin yhtiöihin liittyviä tapahtumia. Eli hiljaista on ennen Q3-tuloskierroksen alkamista.