General Mills Inc

Talousmentor-yritysanalyyseihin on lisätty yhdysvaltalainen elintarvikeyhtiö General Mills. Yhtiö on johtava globaali brändättyjen elintarvikkeiden valmistaja ja markkinoija. Sillä on valmistavaa toimintaa 13 maassa, ja se markkinoi tuotteitaan yli 100 maassa. Työntekijöitä General Mills:llä on noin 39 000 ja yhtiön markkina-arvo on noin 39 miljardia dollaria.

Lisäksi General Mills:llä on kaksi yhteisyritystä, joista toinen on Nestlé:n kanssa 50/50 omistettu Cereal Partners Worldwide (CPW) ja toinen on jäätelövalmistaja Häagen-Dazs Japan. Joitakin General Mills:n tuotteita markkinoidaan USA:n ulkopuolella Nestlé:n tai CPW:n voimin.

Suomalaisille tuttuja General Mills:n brändejä ovat mm. Cheerios-murot (jota markkinoi Suomessa Nestlé) ja Old El Paso.

general-mills-brandeja

General Mills syntyi vuonna 1928, kun 27 myllyä yhdistyivät. Yhtiön juuret ulottuvat yli 160 vuoden päähän vuoteen 1856, kun kongressiedustaja Robert Smith perusti Minneapolis Miling Companyn.

Yhtiön tilikausi päättyy normaalista poiketen 31.5., joten tilikausi 2017 on General Mills:n osalta alkanut. Tilikauden 2017 liikevaihdon ennustetaan laskevan noin 5 prosenttia. Osaa tästä laskusta selittää yritysmyynnit, mutta myös haastava markkinatilanne USA:ssa. Noin 60 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee USA:sta ja siellä Q1/2017 myynti oli noin 7 prosentin laskussa. Erityisesti jugurttien ja valmisruokien myynnin lasku oli noin 15 – 20 prosenttia.

Yritys on viime vuosien aikana tehnyt tulosta noin 10 prosentin nettotulosmarginaalilla. Harmi vain, että liikevaihto on pysynyt noin 16 – 18 miljardissa dollarissa – ja on pienoisessa laskutrendissä.

General Mills on maksanut vuosittaista osinkoa listautumisestaan eli vuodesta 1928 alkaen. Lisäksi yhtiö mainostaa osingonmaksun kestoksi jopa 117 vuotta, kun huomioidaan yhtiön syntyhetkeä edeltävä aika. Viimeisin kvartaaliosinko 0,48 USD julkistettiin muutama päivä sitten (27.9.2016) ja se irtoaa 6.10.2016. Seuraavan 12 kk:n ennustettu osinko on 1,94 dollaria, mikä antaisi noin 3,0 prosentin osinkotuoton.

Talousmentor-arvoluku

General Mills:n Talousmentor-arvoluku on 19/30, missä pisteitä laskee erityisesti

  • Osakkeen korkea hinta (PE noin 25 tasolla)
  • Liikearvon ja korollisten velkojen suuri määrä suhteessa taseen loppusummaan ja tuloksentekokykyyn
  • Liikevaihdon ja nettotuloksen heikohko kehitys

Tarkemmin General Mills:n arvolukuun voi tutustua tästä: General Mills:n arvoluku.

Talousmentor-yritysanalyysi

General Mills:n Talousmentor-yritysanalyysiin voi tutustua tästä: General Mills sijoituskohteena.

Yksi ajatus artikkelista “General Mills Inc”

Kommentit on suljettu.