Viikkokatsaus 40/2016

Q3/2016 tuloskausi sai varaslähdön, kun H&M julkaisi tuloksensa perjantaina. Talousmentor-salkku ja vertailusalkku laskivat noin prosentin verran, kun markkinoilla hermoiltiin Deutsche Bank:n tilanteesta.

Talousmentor-salkku

Viikon 39/2016 lopussa

  • Talousmentor-salkku: 25 421,82 (-0,8 %)
  • Seligson vertailusalkku: 27 342,54 (-1,1 %)

Talousmentor-salkun tilannetta voi tarkemmin seurata Salkku-sivulta.

Viikon 39 yritystapahtumia

Talousmentor-yritysanalyyseihin lisättiin yhdysvaltalainen elintarvikevalmistaja ja -markkinoija General Mills. Lue lisää kirjoituksesta General Mills Inc tai siirry suoraan yritysanalyysiin General Mills sijoituskohteena.

Metsä Board kertoi 29.9., että se aikoo sulkevansa Hämeenkyrössä sijaitsevan tapettipaperikoneen sekä lopettaa tappiollisen tapetin pohjapaperin tuotannon. Vuonna 2015 tämän liiketoiminnan liikevaihto oli 50 miljoonaa euroa ja liiketulos (ebit) noin -5 miljoonaa euroa tappiollinen. Q3 tulokseen tästä aiheutuu noin 9 miljoonan euron kertaluontoisia kuluja.

Talousmentor-salkussa on Metsä Board:n osakkeita.

Hennes & Mauritz julkaisi Q3/2016 tuloksensa perjantaina. Yhtiön osake reagoi tulosraporttiin -2,85 prosentin kurssilaskulla. Liikevaihto oli odotettu 49,0 Mrd SEK, mutta nettotulos jäi selvästi odotetusta 5,5 Mrd SEK jääden 4,8 Mrd SEK:iin. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että tulosta laski mm. epäedullinen dollari-eurokurssi sekä odotettua lämpimämpi syksy, joka viivästytti syyskauden alkua. Lisäksi investoinnit verkkokauppaan sekä laajentumiset uusille markkinoille ja uusien myymälöiden avaaminen heikensivät tulosta.

HM:n on avannut Q1-Q3/2016 aikana 211 uutta myymälää. Laajentuminen jatkuu ja loppuvuoden aikana avataan vielä 245 uutta myymälää. Vuoden 2010 lopussa HM:llä oli noin 2200 myymälää, kun nyt vuoden 2016 lopussa niitä on noin 4380. Vuoden 2017 aikana HM aikoo avata myymälöitä 4 – 5 uudessa maassa, jonka lisäksi yhtiö aikoo lanseerata 1 – 2 uutta brändiä nykyisten 6 brändin (H&M, COS, Monki, Weekday, Cheap Monday ja ”& Other Stories”) rinnalle.

HM:n Talousmentor-arvoluku on 22/30 pistettä. Pisteitä laskee erityisesti:

  • heikko osinkokehitys
  • osakkeen korkea hinta (PE 22,3)

Talousmentor-salkussa on HM:n osakkeita.

Viikon 40 yritystapahtumia

General Mills:n osinko 0,48 USD irtoaa torstaina 6.10.