Viikkokatsaus 41/2016

Nordean huhuttiin käyneen keskusteluja hollantilaisen ABN Amron ostamisesta ja pääkonttorin siirtämisestä Amsterdamiin. Deutsche Bankin 40 000 miljardin euron johdannaispositio aiheuttaa murheita markkinoilla.

Talousmentor-salkku

Viikon 40/2016 lopussa

  • Talousmentor-salkku: 25 465,78 (+0,2 %)
  • Seligson vertailusalkku: 27 581,09 (+0,9 %)

Talousmentor-salkun tilannetta voi tarkemmin seurata Salkku-sivulta.

Ero on taas revennyt yli 2 000 euroon Seligsonin vertailusalkun hyväksi. Keskimäärin Seligson-vertailusalkku on saanut noin 10 prosentin tuoton, kun Talousmentor-salkussa on vain yksi osake, joka on tuottanut yli 10 prosenttia.

Panama-kohun keskellä ostettu Nordea on pölyn laskeuduttua noussut Talousmentor-salkussa yli 18 prosenttia. Osin Nordean hyvää kehitystä ovat siivittäneet myös huhut hollantilaisen ABN Amron ostamisesta. Tässä yhteydessä huhuttiin myös, että Nordea olisi siirtänyt pääkonttorin Amsterdamiin.

Viikon 40 yritystapahtumia

Talousmentor-yritysanalyyseihin lisättiin yhdysvaltalainen autovalmistaja Ford Motor Company. Lue lisää kirjoituksesta Ford Motor Company tai siirry suoraan yritysanalyysiin Ford Motor Company sijoituskohteena.

Deutsche Bank on noussut otsikoihin sitä mukaan, kun pelot pankin vakavaraisuudesta ovat nousseet. Varsinkin uskomattomalta tuntuva 40 000 miljardin – kyllä, 40 tuhannen miljardin – euron johdannaispositio aiheuttaa huolta. Tuon rinnalla viime vuosien Kreikka-lainat (jokunen 100 miljardia euroa) kalpenevat mennen tullen.

Mutta, mistä tässä kohussa on oikein kyse? Lisää kannattaa lukea esimerkiksi Timo Tikkalan Nordnet-blogiin kirjoittama postaus ”Voiko Deutsche Bank olla uusi Lehman Brothers”: http://www.nordnetblogi.fi/voiko-deutsche-bank-uusi-lehman-brothers/07/10/2016/. Lisäksi kannattaa kuunnella Nordnetin Rahapodin jakso #47 ”Mistä Detsche Bank -kohussa on kyse”: http://www.nordnetblogi.fi/rahapodi-jakso-47-mista-deutsche-bank-kohussa-kyse/06/10/2016/.

Viikon 41 yritystapahtumia

Viikolla 41 odotetaan seuraavia osingon julkistuksia:

Hennes & Mauritz julkaisee syyskuun myyntitietoja 15. päivä, joka nyt osuu lauantaille. Eli nähtäväksi jää, tulee tiedote perjantaina 14.10 vaiko maanantaina 17.10.