Talousmentor-salkku: Technopolis (osto)

Tänään (2.11.2016) Talousmentor-salkkuun ostettiin

  • Technopolis 700 kpl hintaan 3,11 EUR

Technopolis on suomalainen kiinteistöyhtiö, joka omistaa, hoitaa ja kehittää toimistokiinteistöjä Itämeren alueella ja Baltiassa. Yhtiöllä on toimintaa kuudessa maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa.
http://www.technopolis.fi/yritys/sijoittajille/technopolis-sijoituskohteena/

Yhtiön taloustaustaa

Technopolis:n tilikauden 2017 liikevaihdon ennustetaan olevan 170 miljoonaa euroa eli kutakuinkin viime vuoden tasolla ja nettotuloksen 55 – 60 miljoonaa euroa (2015: 50).

Yhtiö järjesti vastikään 125 miljoonan euron osakeannin, jonka seurauksena taseen kunto parani hieman. Toisaalta se laimensi vanhojen osakkeenomistajien osuutta yrityksestä (elleivät he osallistuneet antiin). Osakeannista saatavat varat käytetään Yhtiön vakavaraisuuden parantamiseen Gårdan monikäyttäjäkampuksen sekä Oslon kampuksen vähemmistöosuuden oston jälkeen sekä tulevien orgaanisten kasvuhankkeiden ja mahdollisten yritysostojen rahoittamiseen. http://www.technopolis.fi/yritys/sijoittajille/merkintaoikeusanti/

Technopolis:n tilikauden 2016 osingon odotetaan olevan 0,17 – 0,18 euroa (2015: 0,17 euroa), joten osinkotuotto 3,11 euron ostohinnalle olisi näin noin 5,5 – 5,8 prosenttia. PE-luku on 8,6 ja PB-luku 0,67, jolla tasolla se on ollut viimeiset vuodet.

OSTO: Technopolis

Määrä: 700 kpl
Hinta: 3,11 EUR
Kulut: 7 EUR
Yhteensä: 2 184,00 EUR

Talousmentor-salkussa käteistä on kaupan jäljiltä noin 17 euroa. Tarkistetut summat selviävät huomenna, kun Nordnet saa tehtyä laskelmat. Päivitän tuolloin myös Salkku-sivun.

Salkun liikkeitä voi myös seurata Salkku-sivulla sekä Nordnetin Shareville-palvelussa https://www.shareville.fi/jasenet/talousmentor/feed.

5 vastausta artikkeliin “Talousmentor-salkku: Technopolis (osto)”

    1. Hyvä kysymys. Otan Technopolis:n käsittelyyn muutaman viikon kuluttua, kun saan ensin purettua Q3-tulossuman. Eli sen verran joutuu odottelemaan 🙂

      Tykkää

Kommentit on suljettu.