Amer Sports yritysanalyysi päivitetty

Amer Sports:n Q4/2016 tulos ei miellyttänyt markkinoita ja osakkeen kurssi laski parissa päivässä noin 10 prosenttia. Nyt Amer Sports:n Talousmentor-yritysanalyysi on päivitetty.

Osakkeen lasku merkitsi myös sitä, että Amerin huomiohinta alittui. Se ei siis ole ostosignaali sinänsä, mutta liputtaa sen puolesta, että yrityksen tilannetta tulisi tarkastella lähemmin.

Amer Sports

AMER SPORTS12.2.2017 | 22,39 EUR
22
★★★★
Yritysriski ★★★★★
Tuloksen kehitys ★★★★★
Taseen kunto ★★★★
Voitonjako ★★★★
Osakkeen hinta ★★★★

Amer Sports:n Talousmentor-arvoluku on 22/30, missä hyvällä tasolla olevia pisteitä laskee erityisesti osakkeen korkea hinta. Pisteitä laskee myös alle tavoitetason olevat pääoman tuottoluvut (ROE ja ROI). Sen sijaan yrityksen tase ja tuloksentekokyky ovat hyvällä tasolla.

Amer Sports:n tilikauden 2016 liikevaihto oli 2 622 miljoonaa ja nettotulos 127 miljoonaa euroa. Osinko (tai pääoman palautus) oli 0,62 euroa.

Tilikauden 2016 liikevaihto kasvoi noin 3,5 prosenttia ja nettotulos oli vain hieman vuoden 2015 tasoa parempi. Nettotuloksen kasvua rajoitti mm. yhdysvaltalaisten jälleenmyyjien konkursseihin liittyvät lainasaatavien arvonalentumiset sekä kasvaneet liiketoiminnan kulut.

Erityisesti Q4/2016 markkinat heikkenivät edelleen, jonka seurauksena Amer pyrkii tavoittelemaan kasvua, joka ei pohjaudu hintakilpailuun. Yhtiö totesi myös, että ”Urheiluinstrumenteissa siirsimme joidenkin tuotelanseerausten ajankohtaa myöhäisemmäksi johtuen ongelmista tuotteiden teknisessä valmiudessa. Fitness-liiketoiminnassa joidenkin tuotelanseerausten vaikutus viivästyi.

Tilikausi 2017
Haastavasta markkinatilanteesta johtuen Amer laajentaa syksyllä 2016 käynnistettyä tehostamisohjelmaansa. Lisäksi yhtiö odottaa kasvun painottuvan vuoden 2017 toiselle puoliskolle.

Amerin julkaisemat näkymät vuodelle 2017 ovat: ”liikevaihdon vertailukelpoisin valuutoin odotetaan kasvavan vuodesta 2016”.

Näin tilikauden 2017 ennustettu liikevaihto on 2 700 miljoonaa ja nettotulos 135 miljoonaa euroa.

Amer Sports:n Talousmentor-yritysanalyysi on päivitetty.

Huomiohinta alittui

Kuten Viikkokatsaus 7/2017 -kirjoituksessa jo todettiin, niin Amerin huomiohinta alittui.

Yritys      Osake     Huomiohinta  %
Amer Sports   22,39 EUR   23,08 EUR   HUOM!

Amerin kohdalla huomiohinta on alittunut – ja vieläpä varsin reippaasti. Tämä tarkoittaa siis sitä, että yhtiö alkaa olemaan ostohinnoissa. Mutta, ennen kuin osaketta lähtee suin päin ostamaan, niin yritykseen pitää tutustua huolellisesti.

Osakkeen hinta laski tulosjulkistuksen jälkeisinä päivinä noin 10 prosenttia. Miksi näin? Sijoittajat pettyivät loppuvuoden 2016 kehitykseen, eivätkä tulevan vuoden 2017 näkymätkään olleet sijoittajien mieleen. Eli sijoittajien odotukset olivat niin korkealla, että pienikin korjaus näkymiin toi osaketta alas kovaa vauhtia.

Lähtikö hinnasta jo kaikki ilmat vai vieläkö osakkeen lasku jatkuu? Vaikea sanoa. Lasku voi jatkua vielä pitkään, sillä PE-luku on edelleen noin 20 tasolla. Mikäli Amerin osaketta aikoo ostaa, niin siinä ehkä ostojen jakaminen pariin kolmeen erään voi olla järkevää.

TÄRKEÄÄ: Vastuunrajaus

Ameria Talousmentor-salkkuun?

Voisin Ameria tällä hinnalla Talousmentor-salkkuun hankkia. Ongelmana on se, että salkussa ei ole juurikaan käteistä. Näin salkusta pitäisi myydä jotain ensin pois.

Yksi vaihtoehto olisi myydä Technopoliksen tai Telia Companyn osakkeet. Varsinkin Technopoliksen osakkeen kehitys on ollut nihkeää viimeisten kuukausien aikana. Myös yhtiön osinko oli pettymys.

Toinen vaihtoehto olisi puolittaa omistukset Metsä Board:ssa (omistuksen arvo 5 571 euroa), Yarassa (5 458 euroa) tai H&M:ssä (4 165 euroa). Näin salkkuun saataisiin uusi yhtiö ja lisää hajautusta.

Pitää pohtia ja ”nukkua yön yli”…

Yksi ajatus artikkelista “Amer Sports yritysanalyysi päivitetty”

Kommentit on suljettu.