Seuraamani talousmediat

Oma talousmedian kulutus on muuttunut vuosien varrella paperilehdistä ja niiden nettisivustoista podcastien kuuntelemiseen. Rahapodi, Nordea ja Motley Fool ovat suosikkejani tällä hetkellä.

Bloggaajalla Osinkokuningas oli muutama päivä sitten kirjoitus Parhaat talousohjelmat joita seuraan, missä hän listasi omia suosikkejaan seurattaviksi talousohjelmiksi.

Tästä innostuneena tein sitten oman medialistani.

Lehdet

Aikoinaan luin talouslehtiä varsin ahkerasti. Kotiin tuli tilattuna Arvopaperi, Kauppalehti ja Talouselämä. Lisäksi luin näiden lehtien nettiversioita päivittäin. Mutta jossain vaiheessa talouslehtien journalismin taso laski varsin alhaiseksi. Jutut muuttuivat asenteellisiksi ja kohuja hakeviksi. Lisäksi talouslehtien nettiversiot muuttuivat vielä enemmän klikkiotsikoiksi ja vielä enemmän kohuja hakeviksi. Sinänsä harmi, että talousjournalismi lähti tälle linjalle.

Nyt enää jäljellä on Arvopaperi-lehti, mutta muiden lehtien seuraaminen on jäänyt kokonaan. En siis enää lue niitä lehtiä enkä käy niiden sivuilla juurikaan.

Vuoden alusta Arvopaperi-lehden tilaajille tuli mahdollisuus hankkia maksullista lisäsisältöä Arvopaperi.fi-sivustolta. Tästä syystä kävin katsomassa lehden nettisivuja ja, ja… Valitettavasti se(kin) sivusto oli täynnä klikkiotsikoita ja kohu-uutisia. Jäi maksullisten osioiden tilaus väliin ja sen lisäksi peruin paperilehden tilauksen pienen miettimisen jälkeen. Harmi, että näin kävi.

Siksi on pitänyt keksiä muita tietolähteitä.

Podcastit

Nordnet Rahapodi

https://www.nordnet.fi/rahapodi

Samoin kuin Osinkokuningas, niin myös itse seuraan Nordnetin Rahapodia. Jos Rahapodi ei ole tuttu, niin siihen kannattaa tutustua. Rahapodissa keskustellaan taloudesta, säästämisestä ja sijoittamisesta – sekä indeksisäästämisestä. Jos kk-säästäminen alhaisen kulujen indeksirahastoihin ei ole tuttua, niin tätä podcastiä seuraamalla se varmasti tulee tutuksi.

Uusi jakso ilmestyy viikon välein.

Nordea Markets Insights Podcast (FI)

http://insights.nordeamarkets.com/en/podcast-fi/

Suomenkielinen podcast, missä Nordean asiantuntijat (mm. Lippo Suominen, Antti Saari, Aki Kangasharju, Tuuli Koivu ja Pasi Sorjonen) keskustelevat taloudesta. Uusi jakso ilmestyy noin viikon-kahden välein.

Nordea Markets Insights Podcast (EN)

http://insights.nordeamarkets.com/en/podcast-en/

Vastaavanlainen podcast kuin edellinen, mutta englanniksi. Tässä Nordean UK:n asiantuntijat keskustelevat taloudesta, koroista, keskuspankeista jne. Tämän kautta saa hieman perspektiiviä siitä, miten muualla maailmassa talouden ja politiikan tilanteita nähdään. Uusi jakso ilmestyy noin viikon-kahden välein.

Motley Fool

https://www.fool.com/podcasts

Motley Fool on yhdysvaltalainen sivusto, jossa voit liittyä ties mihin maksulliseen palveluun, jonka kautta saat sijoitusideoita yms. Itse en tällaisista juurikaan perusta, mutta heidän podcastejään on mukava kuunnella.

Lisäksi näiden avulla saa kuvaa siitä, miten USA:ssa suhtaudutaan erilaisiin uutisiin ja tapahtumiin. Tämä myös antaa perspektiiviä ja toista näkökulmaa maailman menosta.

Palvelussa on 5 erilaista podcastiä, joista Money ja Market Foolery ovat omasta mielestäni mielenkiintoisia.

Money
Viikoittainen radio-ohjelma, missä analyytikot keskustelevat yleensä USA-yhtiöiden tuloksista sekä muista markkinaliikkeistä. Lisäksi ohjelmassa on usein mielenkiintoisia haastatteluja ja vieraita.

Market Foolery
Kuin edellinen ”Money”, mutta päivittäin ilmestyvä podcast. Fokus enemmän yrityksissä ja niiden tuloksissa, kuin em. Money:ssä.

Jos on sijoittamassa yhdysvaltalaisiin lääke-, energia- tai pankkiyhtiöihin, niin silloin Industry Focus voi olla mielenkiintoinen. Mielestäni vähän laahaava ja raskas kuunneltava eli kuuntelen tätä vähän vaihtelevalla menestyksellä.

Rule Breaker Investing -podcastissä David Gardner (yksi palvelun perustajista) puhuu kaikenlaisista asioista, jotka saattavat etäisesti liittyä sijoittamiseen. Tarjonta oli alkuun parempaa, mutta nyt on viime aikoina aiheet olleet vähän outoja. Ideat lopussa?

Answers on paikallinen ”kysy rahasta”, missä vastaillaan USA:n eläkesäästämisen kiemuroihin yms., joten ei sopine meikäläisille.

Muut

Osinkokuninkaan vinkkaamaan Inderesin Heikkilä & Vilen tarjontaan pitää tutustua tarkemmin. Ensisilmäyksellä näyttää lupaavalta!  https://www.inderes.fi/porssikanava?field_video_category_tid=290.

Yritysten talousuutisia seuraan pörssitiedotteiden yms. virallisten viestien kautta. Hieman työläämpäähän se on, mutta jää sitten kaikenlainen höpöhöpö vähemmälle.

Mitä podcastejä tai vastaavia sinä seuraat?

3 vastausta artikkeliin “Seuraamani talousmediat”

    1. Kiitoksia vinkistä. Vaikuttaa tosiaan lupaavalta. Tosin noiden kesto on 1 – 2 tuntia, joten niiden kuuntelu vaatii jo vähän suunnittelua.

      Tykkää

Kommentit on suljettu.