Talousmentor-salkku: Yara International (myynti 50%)

Puolet salkun Yaran osakkeista myytiin tänään. Kyseessä oli strategian mukainen myynti, jolla tavoitellaan salkun hajautuksen lisäystä.

Tänään (13.7.2017) Talousmentor-salkkusta myytiin Yaran osakkeita seuraavasti:

MYYNTI: Yara International: 75 kpl hintaan 329,80 NOK

Kuten Q1/2017 salkkukatsauksessa todettiin, niin salkun hajautusta tullaan lisäämään kuluvan vuoden aikana. Jotta tämä voitaisiin tehdä, niin osa osakkeista pitäisi ensin myydä. Noin kuukausi sitten myytiin Metsä Board:ia ja nyt oli Yaran vuoro. Yaran osuus salkusta oli noussut noin 18 prosenttiin.

Salkkuun jäi vielä toinen 75 osakkeen erä ja tämän osuus salkusta on nyt noin 9 prosenttia.

Tapahtuma

MYYNTI: Yara International

Määrä: 75 kpl
Hinta: 329,80 NOK
Valuuttakurssi: 1 NOK = 0,1055 EUR (arvio)
Kulut: 10 EUR
Yhteensä: 2 599 EUR (arvio)

Tarkemmat summat selviävät huomenna, kun Nordnetin myyntilaskelma on käytettävissä. Päivitän tuolloin myös Talousmentor-salkun tiedot.

Tämä kyseinen 75 kappaleen erä ostettiin 7.4.2016 eli 15 kuukautta sitten ja kokonaishinta euroina oli 2 442,83. Tänä omistusaikana yhtiö maksoi kahdet osingot (15 + 10 NOK), joiden arvo euroina oli yhteensä 199,90 euroa.

Kokonaistuotto oli noin 356 euroa eli noin 14,6 prosenttia ja skaalattuna vuositasolle 11,5 % pa. Eli ”ihan kiva”, mutta ei kuitenkaan mikään unelmatuottokaan. Yaran kohdalla kevään 2017 osinko (10 NOK) olikin hienoinen pettymys.

Kassassa on käteistä myynnin jälkeen noin 3 600 euroa, joka riittää yhteen uuteen sijoitukseen. Kahteen sijoitukseen summa on liian pieni.

Katse kohdistuukin seuraavaksi H&M omistuksen arviointiin. Ratkaisevassa asemassa on tietenkin yhtiön liiketoiminnan kehittyminen, joka Q2:lla osoitti hienoista piristymistä. Tarkkaillaan tilannetta…

2 vastausta artikkeliin “Talousmentor-salkku: Yara International (myynti 50%)”

 1. H&M, mikä ihmeen piristyminen? Sama sukellus jatkui Q2:lla kuin aikaisemmillakin kvartaaleilla:
  Lv kasvu ei vastaa odotuksia, kassavirta heikkenee ja velka kasvaa ylisuuren osingon takia.

  Tykkää

  1. Kiitoksia tarkennuksesta.

   ”Hienoinen piristyminen” oli ehkä huono sanavalinta 🙂 Pohdin vain, että Q2:n ei ollut niin huono kuin itse pelkäsin – mutta ei siis edelleenkään mikään hyväkään.

   Niin kuin HM:n analyysissä totesin, niin ”Liikevaihto ja tulos jatkoivat siis mukavaa kasvua. On kuitenkin hyvä muistaa, että 05/2017 lopussa yhtiöllä oli 4 498 myymälää (4 077) eli +10,3 prosenttia vuoden takaiseen nähden. Eli laajentumisiin nähden tulosluvut eivät olekaan kasvaneet samaan tahtia.”

   Ja juuri tuo sanomasi ”Lv kasvu ei vastaa odotuksia, kassavirta heikkenee ja velka kasvaa ylisuuren osingon takia” kitetyttää kyllä H&M:n vaikean tilanteen varsin hyvin. Ja näistä samoista syystä nostin H&M:n myyntipohdintoihini.

   Tykkää

Kommentit on suljettu.