Talousmentor-salkku: Yara International (myynti)

Yaran osakkeet myytiin salkusta, sillä osake oli noussut mukavasti viime kuukausien aikana. Tämän johdosta PE on noussut noin 27x ja osinkotuotto laskenut 2,7 prosenttiin. Lisäksi ennusteena on, ettei kevään 2018 osinko nouse viime kevään 10 NOK:sta.

Tänään (20.10.2017) Talousmentor-salkkusta myytiin Yaran osakkeita seuraavasti:

MYYNTI: Yara International: 75 kpl hintaan 370,00 NOK

Yara julkaisi Q3/2017 tuloksensa edellisenä päivänä, jonka Talousmentor-yritysanalyysi on nyt päivitetty (Yara International sijoituskohteena).

Yaran myyntipäätökseen vaikutti yhtiön tämän hetken heikko tuloskunto, mihin etenkin lannoitteiden marginaalipaineet vaikuttavat. Lisäksi näyttää siltä, että marginaalipaineet jatkuvat ainakin Q1/2018 asti (ehkä pitempäänkin) maakaasun korkean hinnan seurauksena. Tämä voi vaikuttaa negatiivisesti myös tilikauden 2018 tulokseen.

Lisäksi yhtiön vapaa rahavirta on nollan tuntumassa, ja ehkä kääntymässä negatiiviseksi. Näkisin, että tämän johdosta kevään 2018 osinko pysyisi edelleen 10 NOK:ssa. Ja jos vielä tilikausi 2018 on nihkeä, niin osinko olisi paineessa vielä keväällä 2019. Tosin tähän skenaarioon pitää suhtautua varauksella, sillä tuohon mennessä ehtii tapahtua monenmoista.

Eli liikevaihto, tulos ja rahavirrat ovat laskussa, joten osingon nousu ei ole todennäköistä. Samaan aikaan osakkeen hinta on ollut mukavassa nousussa, jonka johdosta PE on noin 27x ja osinkotuotto on laskenut noin 2,7 prosenttiin.

Talousmentor-salkun tavoitteena on saada 10 prosenttia vuodessa kasvavaa osinkoa sekä samalla salkun nettotuloksen (omistettujen yritysten EPS:n pohjalta laskettuna) tulisi kasvaa myöskin 10 prosenttia vuodessa. Näihin tavoitteisiin nähden päätin myydä Yaran pois salkusta. Lisäksi sijoituksen kokonaistuotto oli noin 37 prosenttia, joten ajattelin turvata nämä tuotot…

Talousmentor-salkku-yara-myynti
Kuva: Yahoo Finance

Tapahtuma

MYYNTI: Yara International

Määrä: 75 kpl
Hinta: 370,00 NOK
Valuuttakurssi: 1 NOK = 0,1062 EUR (arvio)
Kulut: 10 EUR
Yhteensä: 2 937 EUR (arvio)

Tarkemmat summat selviävät huomenna, kun Nordnetin myyntilaskelma on käytettävissä. Päivitän tuolloin myös Talousmentor-salkun tiedot.

Tämä kyseinen 75 kappaleen erä ostettiin 15.6.2016 eli noin 16 kuukautta sitten ja kokonaishinta euroina oli 2 198,31. Tänä omistusaikana yhtiö maksoi keväällä 2017 osinkoa 10 NOK/osake, mikä teki 80,02 euroa. Kokonaistuotto oli noin 819 euroa eli noin 37,3 prosenttia ja skaalattuna vuositasolle 26,8 % pa.

Kassassa on käteistä myynnin jälkeen noin 3 430 euroa, joka riittää hyvin yhteen uuteen sijoitukseen. Kahteen sijoitukseen summa on liian pieni.

3 vastausta artikkeliin “Talousmentor-salkku: Yara International (myynti)”

Kommentit on suljettu.