Talousmentor-salkku: Orion (osto)

Talousmentor-salkkuun lisättiin Orionin osakkeita. Osakkeen hinta on laskenut muutamassa kuukaudessa lähes 40 prosenttia, mikä on nostanut osinkotuoton noin 4 prosenttiin.

Tänään (26.10.2017) Talousmentor-salkkuun ostettiin Orionin osakkeita seuraavasti:

  • OSTO: Orion B: 95 kpl hintaan 35,75 euroa

Orion julkaisi Q3-tuloksensa myöskin tänään ja osake lähti voimakkaaseen laskuun käyden (tätä kirjoittaessa) alimmillaan 34,92 eurossa. Orionin Talousmentor-yritysanalyysi on nyt päivitetty, ja siihen voi tutustua tästä: Orion sijoituskohteena.

Orionin ostopäätökseen vaikutti oikeastaan noin 3 kuukautta sitten alkanut raju osakkeen hinnanlasku, joka tänään oli pahimmillaan lähes -10 prosenttia. Touko-kesäkuun noin 58 eurosta laskua on tullut siis noin -38 prosenttia. Osakkeen arvostus pääsi nousemaan turhan korkealle, josta on kesän jälkeen sulanut iso osa pois.

Pelkkä raju osakkeen hinnanlasku ei tietenkään ole ostosignaali sinänsä, mutta samaan aikaan Orionin liiketoiminnoissa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia. Ehkä pientä pehmeyttä ja kilpailun kiristymistä, mutta yritykset kohtaavat tällaisia tilanteita jatkuvasti. Orion itse on pitänyt tilikauden 2017 ennusteita voimassa helmikuusta 2017 alkaen eli liikevaihto noin 1 075 miljoonaa ja ebit yli 280 miljoonaa euroa.

Q3/2017 jälkeen yritysanalyysissä tilikauden 2017 ennusteina (Talousmentor) on

  • liikevaihto: 1 075 – 1 100 M EUR (2016: 1 074 M EUR)
  • nettotulos: 220 – 230 M EUR (249 M EUR)
  • osinkoennuste: 1,40 eur (1,35 + 0,20 eur)
  • osinkotuotto: 3,9 % (ostohintaan 35,75 euroa nähden)

Huomio- ja tavoitehinta-järjestelmä antaa tavoitehinnaksi viime kevään huipun eli 58 euroa, mutta ehkä tuollainen 47 – 49 euroa lienee sopiva tavoitehinta parin vuoden aikajänteelle. Tämä tarkoittaisi noin 30 prosentin arvonnousua sekä tämän päälle noin 4 prosentin vuotuista osinkotuottoa. Jos tavoitehintaan päästään esimerkiksi 2 vuodessa, niin vuotuiseksi tuotoksi tulee noin 14 (+ 4% osinko) prosenttia.

Talousmentor-salkku-orion-osto
Kuva: Google Finance
https://finance.google.com/finance?q=HEL%3AORNBV

Oheisessa kuvassa on Orionin osakkeen kehitys viimeiseltä 12 kuukaudelta, ja ostohinta painui siis graafin alalaidan alle 35,75 euroon.

STOP-LOSS: Ei käytössä, sillä lähikuukausien aikana osakkeen heilunta voi olla voimakasta.

Tapahtuma

OSTO: Orion B

Määrä: 95 kpl
Hinta: 35,75 EUR
Kulut: 7 EUR
Yhteensä: 3 403 EUR

Kassaan jäi oston jälkeen käteistä noin 18 euroa.

2 vastausta artikkeliin “Talousmentor-salkku: Orion (osto)”

Kommentit on suljettu.