Talousmentor-salkku: H&M (myynti)

Talousmentor-salkusta myytiin HM:n osakkeita, jotta saadulla käteisellä voi hyödyntää Q3-tuloskaudella roimasti laskeneita osakkeita. Joista osassa tuntuu tapahtuneen selvää ylireagointia. Myös H&M:n lähivuosien osinkokehitys vaikuttaa vaatimattomalta, joten myynti sopii myös salkun strategiaan.

Tänään (27.10.2017) Talousmentor-salkusta myytiin H&M:n osakkeita seuraavasti:

MYYNTI: H&M: 160 kpl hintaan 216,60 SEK

H&M:n myyntipäätökseen vaikutti oikeastaan kolme seikkaa.

Ensimmäinen ja ehkä tärkein syy oli sama kuin Yaran myynnissä (Talousmentor-salkku: Yara International (myynti)) eli katsoin, että osingon lähivuosien kehitys on heikkoa. H&M:n osinko on ollut 9,50 – 9,75 SEK keväästä 2010 alkaen ja pahoin pelkään, että samankaltainen kehitys (tai kehittymättömyys) jatkuu myös lähitulevaisuudessa. Yhtiön kassavirtaan nähden on hyvin vaikea nähdä, että osinko nousisi esimerkiksi 11 taikka 12 SEK ihan heti.

Toinen myyntiin vaikuttava tekijä oli se, että Q3-tulosjulkistuksissa kurssireaktiot ovat olleet isoja. Esimerkiksi Nokia laski -17 prosenttia, Nordea yli -6 ja Cramo noin -8…10 prosenttia. Tämä avaa ostotilaisuuksia ja ostoja varten tarvitaan käteistä. Tällä H&M:n myynnillä voidaan tehdä 1 uusi ostos.

Kolmas myyntiin vaikuttanut tekijä oli tappioiden hyödyntäminen. Talousmentor-salkun myyntivoitot ovat tänä vuonna olleet tähän mennessä noin 1 700 ja osingot 1 035 euroa eli verotettavaa voittoa on kertynyt noin 2 735 euroa. H&M:n myynnistä kertyy tappioita karkeasti laskien noin 560 euroa, joten laskennallinen verohyöty on 165 euroa. Mielestäni tämä kannatti hyödyntää kohtien 1 ja 2 ohella.

Talousmentor-salkku-hm-myynti
Kuva: Yahoo Finance!
https://finance.yahoo.com/chart/HM-B.ST

Tapahtuma

MYYNTI: H&M-B

Määrä: 160 kpl
Hinta: 216,60 SEK
Valuuttakurssi: 1 SEK = 0,1027 EUR (arvio)
Kulut: 10 EUR
Yhteensä: 3 549 EUR (arvio)

Tarkemmat summat selviävät huomenna, kun Nordnetin myyntilaskelma on käytettävissä. Päivitän tuolloin myös Talousmentor-salkun tiedot.

Tämä kyseinen 160 kappaleen erä ostettiin 27.6.2016 eli tasan 16 kuukautta sitten, jolloin kokonaisostohinta oli 4 111 euroa. Keväällä 2017 H&M maksoi osinkoa 4,90 SEK/osake eli 80,86 euroa ennen veroja. Kokonaistappiota kertyi noin -481 euroa eli -11,7 prosenttia.

Kassassa on tämän myynnin jälkeen noin 3 565 euroa, jonka lisäksi lähipäivien aikana pitäisi Telia Companyn osinkojen (arviolta 45 euroa ennakonpidätyksen jälkeen) tulla salkkuun.

Pitää viikonlopun aikana pohtia, sopivaa sijoituskohdetta noin 3 500 – 3 600 euron summalle…

4 vastausta artikkeliin “Talousmentor-salkku: H&M (myynti)”

  1. Shb

    Osinko nousee ens vuonna 10-20% ja pitkankin ajan kehitys nayttaa suotuisalta.

    Tykkää

Kommentit on suljettu.