Talousmentor-salkku: Cramo (osto)

Talousmentor-salkkuun lisättiin Cramon osakkeita. Osakkeen hinta on laskenut muutamassa kuukaudessa noin 30 prosenttia, mikä on nostanut osinkotuoton noin 4 prosenttiin.

Tänään (3.11.2017) Talousmentor-salkkuun ostettiin Cramon osakkeita seuraavasti:

  • OSTO: Cramo: 150 kpl hintaan 19,05 euroa

Cramo julkaisi Q3/2017 tuloksensa viime viikolla ja päivitettyyn Talousmentor-yritysanalyysiin voi tutustua tästä (Cramo sijoituskohteena). Markkinat eivät pitäneet raportin annista ja osakkeen kurssi laski viikon aikana yli -15 prosenttia eli noin 22,20 eurosta 19 euroon.

Pohdin analyysissä, että

Osake on laskenut kesän 2017 huipusta noin 27 eurosta nykyiseen noin 21 euroon eli alkaisiko tässä olemaan spekuloijan paikka…?”.

Koska hinta oli laskenut vielä tuostakin, niin ajattelin tarttua ns. putoavaan puukkoon. Tässä on tietenkin vaarana se, että osake jatkaa laskuaan vielä pitkään, kuten Orionin osakkeella kävi Q2/2017 raportin jälkeen.

Mutta, kun raporttia lukee uudelleen, niin ei sieltä nyt mitään katastrofia tunnu pilkottavan. Alkuvuoden liikevaihto oli +2,6 prosentin ja nettotulos +15 prosentin kasvussa. Vaikka Suomessa kilpailutilanne kiristyi Q3:lla, niin muualla tuntui menevän hyvin. Kirjoitinkin, että

”Tulokseen vaikutti positiivisesti kone- ja laitevuokrauksen hyvä kehitys erityisesti Ruotsissa, Itävallassa, Tsekeissä ja Slovakiassa. Myös Saksassa tilanne oli hyvä, missä koneiden jälleenmyynti vaikutti positiivisesti. Suomen markkinoilla kilpailutilanne kiristyi Q3:lla, mikä näkyi Q3:n Suomen liikevaihdon laskuna.”

”H1/2017 siirtokelpoisten tilojen kannattavuudessa oli haasteita kustannusylitysten sekä ylikapasiteetin suhteen. Q3/2017 tilanne kääntyi Cramon suhteen positiivisemmaksi, sillä Q3:n liikevaihto kasvoi peräti +25 prosenttia. Tähän hyvään kehitykseen vaikutti projektitoimitusten kasvu kaikilla markkina-alueilla.”

Pohdittavaksi (ja tietenkin nähtäväksi) jäävä asia on se, että onko Pohjoismainen rakennusbuumi tältä erää ohi, mikä puoltaisi Cramon osakkeen laskua…

Q3/2017 jälkeen yritysanalyysissä tilikauden 2017 ennusteina (Talousmentor) on

  • liikevaihto: 725 – 735 M EUR (2016: 712 M EUR)
  • nettotulos: 75 – 80 M EUR (69 M EUR)
  • osinkoennuste: 0,85 EUR (0,75 EUR)
  • osinkotuotto: 4,5 % (osakkeen hinta 19,05 euroa)

Nordean antama osinkoennuste on 0,75 EUR, mikä sekin antaisi 3,9 prosentin osinkotuoton.

Huomio- ja tavoitehinta-järjestelmä antaa tavoitehinnaksi viime kesän huipun eli 27,50 euroa, mikä lienee sopiva tavoitehinta parin vuoden aikajänteelle. Tämä tarkoittaisi noin 45 prosentin arvonnousua sekä tämän päälle noin 4 prosentin vuotuista osinkoa. Jos tavoitehintaan päästään esimerkiksi 2 (tai 3) vuodessa, niin vuotuiseksi tuotoksi tulee noin 20 (tai 13) prosenttia (+4% osinko/vuosi). Eli siinä mielessä tuota voi rauhassa odotella.

Talousmentor-salkku-cramo-osto
Kuva: Google Finance
https://finance.google.com/finance?q=HEL%3ACRA1V

Oheisessa kuvassa on Cramon osakkeen kehitys viimeiseltä 12 kuukaudelta ja osake on alimmalla tasolla yli vuoteen. Viimeksi osake oli 19 eurossa heinäkuussa 2016.

STOP-LOSS: Ei käytössä, sillä lähikuukausien aikana osakkeen heilunta voi olla voimakasta.

Tapahtuma

OSTO: Cramo

Määrä: 150 kpl
Hinta: 19,05 EUR
Kulut: 7 EUR
Yhteensä: 2 864,50 EUR

Kassaan jäi oston jälkeen käteistä noin 739 euroa, jolla todennäköisesti täydennetään jotain pienempää salkun omistusta.

2 vastausta artikkeliin “Talousmentor-salkku: Cramo (osto)”

Kommentit on suljettu.