Talousmentor-salku: AF Gruppen (osto)

Talousmentor-salkkuun lisättiin AF Gruppenin osakkeita. Yhtiön ennustettu osinkotuotto on noussut houkuttelevalle tasolle osakkeen kurssilaskun seurauksena.

Tänään (14.11.2017) Talousmentor-salkkuun ostettiin norjalaisen rakennusyhtiön AF Gruppenin osakkeita seuraavasti:

  • OSTO: AF Gruppen: 260 kpl hintaan 125,00 NOK

AF Gruppen julkaisi Q3/2017 tuloksensa viime perjantaina ja päivitettyyn Talousmentor-yritysanalyysiin voi tutustua tästä (AF Gruppen sijoituskohteena). AF Gruppen on Norjan kolmanneksi suurin rakennusyhtiö. Yhtiö toimii pääasiallisesti Norjassa ja Ruotsissa, mutta sillä on toimintaa myös Pohjanmerellä öljynporauslauttojen purku-urakoissa.

Ostoon vaikutti mm. seuraavat asiat

  • Liikevaihto on yli kaksinkertaistunut ja tulos yli viisinkertaistunut viimeisen 10 vuoden aikana. Lisäksi yhtiön tilauskertymä nousi jälleen ennätystasolle Q3/2017 aikana ollen noin 20,2 Mrd NOK.
  • Yhtiö hakee kasvua ja pyrkii kasvattamaan liikevaihtoa 12 miljardista noin 20 miljardiin NOK vuoteen 2020 mennessä.
  • AF Gruppenin mukaan Norjan infrastruktuurihankkeisiin käytetään vuosina 2018 ja 2019 yli +10 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Tämä tuonee myös lisätilauksia AF Gruppenillekin.
  • Seuraavan 12 kk:n osinkoennuste on 8,50 – 9,00 NOK, joka tällä osakkeen hinnalla antaisi noin 6,8 – 7,2 prosentin osinkotuoton. Tilikauden 2017 ennustettu EPS 6,95 – 7,97 NOK eli PE=15,7x – 18,0x ja ROE=36,1%.

Ja sitten tietenkin on se pienoinen pelko siitä, että rakennusteollisuuden suhdannehuippu on käsillä, jonka johdosta tunnusluvut näyttävät petollisen hyviltä.

Huomio- ja tavoitehinta-järjestelmä antaa tavoitehinnaksi noin 160 NOK, millä tasolla osake oli viime keväänä. Tämä tarkoittaisi noin +28 prosentin arvonnousua. Eli ihan mukava, mutta toisaalta tällä osinkotuotolla tavoitehinta pitänee asettaa korkeammalle – tietenkin oletuksella, että osinkotaso pitää jatkossakin. Joka tapauksessa osinkotuotto antaa hyvää tukea, kun tavoitehinnan saavuttamista odotellaan.

Talousmentor-salkku-afgruppen-osto
Kuva: Yahoo Finance
https://finance.yahoo.com/quote/AFG.OL/chart?p=AFG.OL

Oheisessa kuvassa on AF Gruppenin osakkeen kehitys viimeiseltä kolmelta vuodelta, missä violetti viiva on 50 päivän liukuva keskiarvo. Kuten nähdään, niin osakkeen hinta oli alimmillaan sitten helmikuun 2016. Toki osake on laskutrendissä, mutta en lähtenyt ”pilkkimään” viimeisiä kruunuja pois hinnasta.

STOP-LOSS: Ei käytössä, sillä lähikuukausien aikana osakkeen heilunta voi olla voimakasta.

Tapahtuma

OSTO: AF-Gruppen

Määrä: 260 kpl
Hinta: 125,00 NOK
Valuuttakurssi: 1 NOK = 0,1050 EUR (arvio)
Kulut: 10 EUR
Yhteensä: 3 423 EUR (arvio)

Tarkemmat summat selviävät huomenna, kun Nordnetin myyntilaskelma on käytettävissä. Päivitän tuolloin myös Talousmentor-salkun tiedot.

Kassaan jäi oston jälkeen käteistä noin 30 euroa, joten varsin tiukalle osto meni. Eli toivottavasti laskelmani ovat kohdallaan, sillä olisi varsin noloa ylittää kassa muutamalla eurolla.

Salkku alkaa olemaan kohdillaan kesän ja syksyn pyörityksen jälkeen.

2 vastausta artikkeliin “Talousmentor-salku: AF Gruppen (osto)”

Kommentit on suljettu.