Talousmentor-salkku: CHRW (myynti)

CH Robinson Worldwide:n osakkeet myytiin salkusta, sillä osake on noussut dollareissa mitattuna 27 prosenttia 5 kuukaudessa. Ja viime päivien nousu alkoi huimaamaan, joten päätin kotiuttaa voitot.

Tänään (30.11.2017) Talousmentor-salkusta myytiin CH Robinson Worldwide:n (CHRW) osakkeita seuraavasti:

MYYNTI: CHRW: 50 kpl hintaan 85,67 USD

Asetin pari viikkoa sitten CHRW:n ”pohdi irtautumista” -tavoitehinnaksi 83 dollaria (kts. Salkkukatsaus Q3/2017), joka tässä muutaman päivän aikana on ylittynyt kirkkaasti. Osakkeet ostettiin kesäkuun lopussa, joten tämän 5 kuukauden aikana osake nousi dollareissa mitattuna +27 prosenttia ja euroissakin vajaat +20 prosenttia.

Yritys itsessään ei ole julkaissut mitään uutta tiedotetta tms., vaan voimakas kurssinousu perustunee ilmeisesti tulevaan USA:n verouudistukseen. Jos näin on, niin tämä verouudistus on vasta menossa äänestykseen. Eli siinä mielessä markkinat spekuloivat, mikä sitten on näkynyt osakkeen hinnan voimakkaana nousuna. Samalla osake nousi uuteen ennätykseensä.

Päätin joka tapauksessa kotiuttaa lyhyessä ajassa syntyneet mukavat voitot. Nyt tälle käteispotille pitää sitten keksiä jotain uutta kohdetta

Talousmentor-salkku-chrw-myynti
Kuva: Yahoo! Finance
https://finance.yahoo.com/chart/CHRW

Tapahtuma

MYYNTI: Yara International

Määrä: 50 kpl
Hinta: 85,67 USD
Valuuttakurssi: 1 USD = 0,8400 EUR (arvio)
Kulut: 15 EUR
Yhteensä: 3 583 EUR (arvio)

Tarkemmat summat selviävät huomenna, kun Nordnetin myyntilaskelma on käytettävissä. Päivitän tuolloin myös Talousmentor-salkun tiedot.

Nämä osakkeet ostettiin 26.6.2017 eli aika tasan 5 kuukautta sitten. Kokonaishinta oli 3 027,18 euroa. Tänä aikana tilille tuli yhdet kvartaaliosingot (19,16 eur), joten kokonaistuotto oli noin 575 euroa eli noin +19 prosenttia. Dollareissa mitattuna osakkeen hinta nousi +27 prosenttia (67,22 USD => 85,67 USD) eli dollari on heikentynyt aika reippaasti samaan aikaan.

Kassassa on käteistä myynnin jälkeen noin 3 620 euroa, joka riittää hyvin yhteen uuteen sijoitukseen.

Yksi ajatus artikkelista “Talousmentor-salkku: CHRW (myynti)”

Kommentit on suljettu.