Talousmentor-salkku: HM (myynti)

Talousmentor-salkusta myytiin H&M:n osakkeet. Yhtiön osakkeen kurssi on noussut ripeästi muutaman viikon takaisen tulosjulkistuksen jälkeen. Tästä syystä kotiutin hieman alle +30 prosentin tuotot.

Tänään (9.7.2019) Talousmentor-salkusta myytiin H&M:n osakkeita seuraavasti:

  • MYYNTI: HM: 270 kpl hintaan 171,00 SEK

Kirjoitin muutama päivä sitten Viikkokatsauksessa:

Yhtiö on viimeisen vajaan vuoden aikana ottanut selkeämpiä ja päättäväisempiä askelia tuloksentekokyvyn parantamisen suuntaan. Käänne on vielä alussa ja matkasta tulee pitkä, ennen kuin ollaan päästy takaisin entisen ajan tuloskuntoon – jos sinne enää päästääkään. Selvää on, ettei tällainen muutosprosessi voi sujua ilman tilapäisiä häiriöitä ja ikäviä yllätyksiä, joten H&M:n osakkeiden myyntiä ja voittojen kotiutusta pitää alkaa miettimään.

Ostin HM:t aika tasan 5 kuukautta sitten (Talousmentor-salkku: H&M ja Telia (osto)) ja ostohinta oli 136,68 kruunua. Osingot (4,90 SEK) mukaan lukien kruunumääräinen tuotto oli +28,7 prosenttia – eli varsin mukava tuotto lyhyelle aikajaksolle. Halusin turvata nopeasti syntyneet tuotot, joten myös tästä syystä myin osakkeet.

Tämä oli toinen kerta, kun salkussa oli H&M:n osakkeita. Ensimmäisellä kerralla (06/2016 – 10/2017) syntyi noin -480 euroa tappiota (-11,7 %), joten nyt tätäkin tilastoa saatiin kaunisteltua.

Oheiseen kuvaan on merkittynä osakkeen osto- ja myyntiajankohdat:

hm-myynti-09072019
Kuva: https://www.TradingView.com

Kerrankin voi sanoa, että ostoajankohta osui suhteellisen kohdalleen. Myynti saattoi olla hätäinen, mikäli tulosjulkistuksen jälkeen alkanut kurssinousu ja momentti jaksaa kantaa. Huhtikuussa osake reagoi samankaltaisesti tulosjulkistukseen ja osake jaksoi noin kuukauden verran kavuta ylöspäin. Toukokuun alussa irtosi osinko ja lisäksi tuli Trumpin twiitti ja kauppasodan kiristyminen, joka painoi myös H&M:n kurssia kesäkuun alkuun asti.

Vaikka osakkeesta nyt luovuttiinkin, niin pitää kuitenkin seurata HM:n kehitystä tarkasti. Omasta mielestäni yhtiö on edelleen houkutteleva sijoituskohde, mutta osakkeen reipas nousu ajoi myyntilaidalle. Ties, vaikka uusi ostopaikka tulisi loppuvuoden aikana, jos osake hieman ottaisi takaisin nyt jo syntynyttä nousua.

Tapahtuma

MYYNTI: HM B

Määrä: 270 kpl
Hinta: 171,00 SEK
Valuuttakurssi: 1 SEK = 0,0943 EUR (arvio)
Kulut: 10 EUR
Yhteensä: 4 344 EUR (arvio)

Tarkemmat summat selviävät huomenna, kun Nordnetin myyntilaskelma on käytettävissä. Päivitän tuolloin myös Talousmentor-salkun tiedot.

Kassassa on tämän myynnin jälkeen noin 4 350 euroa, jolle katson sopivaa sijoituskohdetta todennäköisesti Q2/2019-tuloskierroksen jälkeen.

Talousmentor-salkun tilannetta voi tarkemmin seurata Salkku-sivulta.

 

2 vastausta artikkeliin “Talousmentor-salkku: HM (myynti)”

Kommentit on suljettu.