Mitä Q1/2020 tuloskierroksen jälkeen?

Kirjoituksessa Q1-tuloskierroksen jälkeisiä ajatuksia tulevasta (sekä narinaa WordPressin uudesta editorista). Teen vielä Q2- ja todennäköisesti myös Q3-tuloskierrokset ja pyrin löytämään keinoja analyysien virtaviivaistamiselle ja keventämiselle, jotta tuloskierrosten aiheuttama kuorma olisi kohtuullisempi.

Q1-tuloskierros alkaa olemaan lähes kokonaan tehty. Tulevalla viikolla Elekta raportoi tuloksensa ja sitä seuraavalla viikolla Campbell Soup Company. Juhannuksen jälkeen vuorossa on H&M ja General Mills. Varsinainen Q2-tuloskierros alkaa sitten heinäkuun puolivälissä eli vajaan 2 kuukauden kuluttua.

Koronaviruspandemian johdosta markkinatilanne mielenkiintoinen ja tulosten läpikäynti on antoisaa. Tästä syystä teen vielä ainakin Q2-tuloskierroksen.

Kapuloita rattaisiin asettaa WordPressin uusi editori, joka aika helposti rikkoo itse tehdyt taulukot yms. layoutit. Suuri osa taulukoiden HTML-koodista syntyy tekemieni skriptien perusteella ja koodin copy-pasteaminen sisällön keskelle tuntuu olevan editorille kova pala. Ja kun editori räjäyttää sisällön, niin se on sitten rikki koko sivulta. Nyt ei vain jaksaisi opetella uuden editorin metkuja, kun varsin hyvä rutiini on syntynyt vanhan kanssa.

Analyysien jatko?

Tavoitteenani on ollut jo jonkin aikaa tiivistää analyysejä niin, että lukija saisi helposti vastaukset kysymyksiin

  • Mikä on osakkeen arvostus eli olisiko osakkeessa potentiaalia?
  • Miten yhtiö on kasvanut ja mitkä ovat sen kasvunäkymät?
  • Mikä on yhtiön tuloksentekokyky?
  • Onko yhtiön osinko kestävällä pohjalla?
  • Pystyykö yhtiö hoitamaan velkojaan?

Esimerkkinä se voisi olla jotain tällaista:

tiivistys-esimerkki-huhtamaki

Tuon lisäksi vielä tietoa siitä miten alkuvuosi meni, arvonmääritys, lyhyen aikavälin tavoitehinnan asetanta (EV/EBIT tms. keinoin), osinkohistoria sekä taulukot ja graafit.

Kuluvan vuoden ennuste sulautuisi arvonmääritykseen ja analyysisivun tekstit tuloskehityksestä eteenpäin tiivistyisi oikeastaan oheisen esimerkin mukaiseksi. Kaikki olemassa olevat graafit ja taulukot pysyisivät ennallaan.

Konsepti on vielä täysin avoin, joten henkeä ei kannata pidätellä tämän suhteen. Voi myös käydä niin, ettei em. realisoidu jos se osoittautuu liian työlääksi tehdä.

Sillä lailla! WordPressin editori hukkasi puolet postauksesta bittiavaruuteen… Pitää jatkossa kirjoittaa postaus ensin tekstieditoriin ja sitten copy-pastettaa se tähän.

Lyhyenä yhteenvetona kadonneesta tekstistä: Teen Q2-tuloskierroksen ja hyvin todennäköisesti myös Q3:n. Pyrin kesän aikana löytää jonkinlaisen ratkaisun analyysien tiivistämiselle sekä tuloskierroksen kuorman keventämiselle. Palaan tähän sitten, kun tilanne alkaa selkiytymään.