Tietoja Talousmentor-blogista

Twitter-profiilikuva

Olen Jyrki Toivonen ja toimitan Talousmentor-blogia. Sijoittaminen ja talouden seuraaminen ovat minulle intohimoinen harrastus.

Olen pitänyt blogia keväästä 2016 alkaen (22.3.2016) eli kolmisen vuotta. Tänä aikana sivustolla on julkaistu 455 kirjoitusta eli noin 3 per viikko tahdilla. Kaikki kirjoitukset on listattu Arkisto-sivulla eli siirry sinne ja aloita lukeminen alusta 🙂

Lisäksi sivustolla on noin 390 muuta sivua, jotka liittyvät suurelta osin yritysanalyyseihin. Yritysanalyysejä on tehty 74 eri yrityksestä (tilanne Q1/2019), joista

  • 31: Suomi
  • 12: Ruotsi
  • 8: Norja
  • 23: USA

Koska Norjan verottaja muutti verotuskäytäntöään niin, että se perii kaikilta 25 prosentin veron eli suomalainen sijoittaja maksaa 10 prosenttiyksikköä liikaa veroa jatkossa. Näitä lisäveroja voi paperibyrokratialla koittaa hakea takaisin. Joka tapauksessa tämä laskee norjalaisten osakkeiden kiinnostusta sijoittajien keskuudessa, joten on varsin todennäköistä, että nämä vaihdetaan toisiin yhtiöihin vuoden 2019 edetessä.

Kaikki Talousmentor-yritysanalyysien yritykset näkee Yrityslista-sivulta.

Kuluneen kolmen vuoden aikana sivuston painopiste on siirtynyt kohti yritysanalyysejä ja tämä sama trendi saanee jatkoa myös jatkossakin. Tavoitteena on lisätä yritysanalyyseihin arvonmääritysosio vuoden 2019 aikana.

Lisäksi kirjoituksia tulee talouteen ja sijoittamiseen liittyvistä aiheista eli mm. Buffett:n sijoittajakirjeet jatkuvat ja uutena ajatuksena on hypätä kansantalouden peruskäsitteisiin, joita ovat mm. kysynnän ja tarjonnan laki, hintajoustot yms. ”kiva”, joita liiketalouden opiskelijat kohtaavat opinnoissaan.

Sijoittamisessa oma ajatusmaailma seuraa seuraavia prinsiippejä:

  • Sijoittaminen on parhaimmillaan pitkäjänteistä, säännöllistä ja äärimmäisen tylsää puuhaa (ja se on hyvä asia).
  • Sijoittaminen ei ole jännityksen hakemista tai spekulointia, missä yritetään arvata huomisen pörssikurssia, vaan sijoittamisessa horisontti on vuosien tai pikemminkin vuosikymmenien päässä. Hyviin tuottoihin voi päästä, jos sijoittaa pitkäjänteisesti, tekee sijoitukset kustannustehokkaasti (pienet kulut) ja tekee sitä säännöllisesti.
  • Mitä nuorempana aloittaa, niin sitä parempi.

Tervetuloa!

Jyrki Toivonen
Talousmentor
21.3.2019

http://www.talousmentor.com
mentor ät talousmentor piste com
Facebook: www.facebook.com/talousmentor
Twitter: www.twitter.com/talousmentor


Sivustolla on affiliate-mainoksia. Affiliate-mainoksista voin saada pienen palkkion, mikäli lukija klikkaa mainosbanneria ja tekee ostoksen mainostajan kaupassa.

Tietoa mainostajalle löytyy Mediakortti-sivulta.


Sivustolla on käytetty Font Awesome kirjaisimia kuvien muodossa.

Font Awesome Free 5.2.0 by @fontawesome – https://fontawesome.com
License – https://fontawesome.com/license
(Icons: CC BY 4.0, Fonts: SIL OFL 1.1, Code: MIT License)