Mikä on velkakirja?

Velkakirja on sijoittajan myöntämä laina, jonka velkojat voivat omistaa ja rekisteröidä kaupparekisterissä.

Koska velkakirjan saaja pystyy hallitsemaan sitä lyhentelemisen aikaan, se luokitellaan vakuudettomia velattomia arvopapereita. Velallinen maksaa takaisin lainasumman ja palkkioiden silta sovellettavien ehtojen puitteissa mihin mennessä.

Nimellisarvovelallisen on velkakirjan nimellisarvo. Velallinen voi käyttää pankkitiliä, jotta se olisi helpompaa raha liikkeellelaskua.

Tilin saldo on velaton ja riskitön, mutta ei ole vakuuksia tai muita arvopapereita.

Velkakirjamerkintöjen ostaja etsii todennettuja laitoksia, jotka ovat joko kauppatavaraa (Saksassa) tai toimitusvelvollista (Japanissa). Ne ovat velvollisia lunastamaan alkuperäinen nimellisarvo, kun sovellettavien ehtojen mukaan.

Mikä on joukkovelkakirja?

Joukkovelkakirjalaina on sijoittajan liikkeeseen laskema laina, jonka velkojat voivat omistaa ja rekisteröidä kaupparekisteriin

Koska joukkovelkakirjalainan haltija voi hallita sitä eräpäivään asti, se luokitellaan vakuudettomaksi velkainstrumentiksi. Velallisen on maksettava takaisin pääoma korkoineen sovellettavin ehdoin eräpäivään mennessä. Nimellisvelallisella on joukkovelkakirjalainan nimellisarvo. Velallinen voi käyttää pankkitiliä helpottaakseen rahavirtaa

Joukkovelkakirjalaina on kiinteätuottoinen instrumentti, joka edustaa yhden osapuolen, joukkovelkakirjalainan liikkeeseenlaskijan, velkaa toiselle osapuolelle, joukkovelkakirjalainan ostajalle.