Mikä on bitcoin?

Bitcoin on vertaisjärjestelmä, mikä tarkoittaa, että mikään keskusviranomainen ei laske liikkeelle uutta rahaa tai seuraa tapahtumia. Verkko hoitaa näitä tehtäviä kollektiivisesti.

Johtavan toteutuksen, Bitcoin Coren , tavoitteena on säilyttää transaktioiden kokonaisjärjestys ja suojella verkon puolueettomuutta. Tätä varten se hylkää kaikki virheelliset transaktiot ja estää käyttäjät, jotka peukaloivat näitä tietoja. Sen tavoitteena on suojella käyttäjiä petollisilta tai väärinkäytöksiltä, kuten DDoS-hyökkäyksiltä ja kaksinkertaiselta rahankäytöltä, jossa joku käyttää bitcoinejaan kahdesti. Tämä vaikeuttaa yleensä sitä, että kukaan voi tehdä muutoksia aikaisempiin lohkoihin, jotka muu verkko on hyväksynyt (pidempi ketju).

Tammikuussa 2009 tapahtuneen julkaisunsa jälkeen Bitcoinin suosio on kasvanut ympäri maailmaa. Osallistujat .

Bitcoinin kysyntä on ollut vuodesta 2016 lähtien aina, ja sen arvo on noussut useilla satoilla prosenteilla. Tämä johtuu osittain siitä, että monet yritykset ovat alkaneet hyväksyä Bitcoineja maksujensa toteuttamiseen. Bitcoinin fyysinen alkuperä on arvoitus.

Kuka keksi Bitcoinin?

Tekijästä tai tekijöistä ei ole varmuutta. Tekniikkaan viitataan usein nimellä Satoshi Nakamoto, mutta hän on vahvistanut, ettei ole sen keksijä. Muut esiintyjät ovat väittäneet olleensa tekniikan alkuperäinen keksijä, kuten Nick Szabo ja Dorian Sakamoto, mutta heidän mahdollisista linkityksistä asiaan ei ole saatu varmuutta.

Mitä tarkoittaa bitcoinien louhinta?

Bitcoinien louhinta on prosessi, jossa erityinen algoritmi tekee laskutoimituksia käyttäen suurta määrää verkon olemassaolevia tiedostoja. Tietokoneet takaa oletuksena tietomurron yritys paremman mahdollisuuden voittaa kisan ja saada seuraava lohko, mitä annettaisiin valtiolle bitcoinille. Jokainen tietokone osallistuu kilpailuun omalla tavallaan, samaan aikaan,ja louhinta on työn laadukkuudelle katalyytti.

Kuka hallitsee Bitcoinia?

Bitcoinien hallinta ei perustu johonkin erityiseen organisaatioon, kuten keskusviranomaisiin. Se tarjoaa etuoikeuden avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen verrattuna esimerkiksi valtioihin, ja sitä hallitaan itsenäisesti kaikille osallistujille, joilla on paremmat mahdollisuudet voittaa kilpailu (nostaminen). Kaikissa Bitcoinin järjestelmissä vaikuttavat samaan aikaan kaikki ne, jotka tekevät lohkoja ja ovat mukana verkossa; kuka tahansa voi osallistua.