Suomen pankit – lista Suomessa toimivista pankeista

Suomessa toimii monia erilaisia pankkeja, joilla jokaisella on omat vahvuutensa ja tarjouksensa. Nordea on yksi maan suurimmista pankeista, jolla on laaja tuote- ja palveluvalikoima.

OP on toinen suosittu valinta, joka tarjoaa sekä henkilö- että yrityspankkiratkaisuja.

Jos etsit alueellisempaa vaihtoehtoa, Säästöpankkiryhmään kuuluu yli 20 eri pankkia eri puolilla maata. Ålandsbanken on hyvä valinta niille, jotka haluavat pankin, joka keskittyy vahvasti kestävään kehitykseen.

Lista Suomessa toimivista pankeista

 • Nordea
 • OP-Pohjola
 • Danske Bank
 • S-Pankki
 • Ålandsbanken
 • Aktia
 • Handelsbanken
 • Hypo

Pankkipalvelut Suomessa

Suomessa pankeilla on laaja valikoima palveluja, joista yleisimpiä ovat:

 • Verkkopankkipalveluiden ja tilijärjestelmien tarjoaminen
 • Lainapalvelut
 • Pankkikorttien ja muiden maksutapojen tarjoaminen
 • Sijoituspalvelut
 • Vakuutuspalvelut

Pankit tarjoavat nykyään monenlaisia palveluja, kuten päivittäistä taloushallintoa, lainoja ja kulutusluottoja.

Perinteisten pankkien tarjoamiin peruspankkipalveluihin kuuluvat yleensä pankkitilit, pankkikortit ja verkkopankkipalvelut, kun taas pelkästään internetissä toimivat pankit, kuten Bank Norwegian, tarjoavat suppeamman valikoiman tuotteita, kuten lainoja, säästötilejä ja luottokortteja.

Voit myös saada pankistasi lainaa – perinteisistä lainanantajista isompiin lainoihin, kuten asuntolainoihin, ja verkossa toimiviin erikoistuneisiin lainanantajiin pienempiin summiin, kuten kymmeniin tai satoihin euroihin.

Kulutusluottovaihtoehtoja on olemassa suuremmille summille, kuten 20 000 euron vakuudettomille lainoille, useilta eri lainanantajilta.

Käteisen nostaminen ja kauppojen ja kioskien tarjoamat pankkipalvelut

Käteisen nostaminen voi olla yllättävänkin helppoa riippuen käyttämästäsi pankista. Sen lisäksi, että käteistä voi nostaa perinteisistä pankkikonttoreista, nyt on muitakin paikkoja, joissa rahaa voi nostaa ja jopa tallettaa.

Esimerkiksi S-Pankin asiakkaat voivat joskus käyttää S-ryhmän myymälöiden kassoja, kun taas Nordean asiakkaat voivat usein käyttää samaa mukavuutta K- ja Tokmanni-myymälöissä sekä R-kioskeissa.

Vaikka nämä uudet kätevät nostokäytännöt ovat tulleet käyttöön, on silti tärkeää tarkistaa pankin verkkosivuilta, mitkä konttorit tarjoavat nostoja ja mitä maksuvälineitä talletuksiin hyväksytään. Ne, joilla ei ole korttia, voivat nostaa varoja vain konttorissa.

Tietoa suomalaisista pankeista

OP

OP-ryhmä perustettiin vuonna 1970 yhdistämään satoja osuuspankkeja eri puolilla Suomea yhdeksi yhtenäiseksi finanssiryhmäksi. Sittemmin toiminta on monipuolistunut ja laajentunut, ja se tarjoaa paljon muutakin kuin pelkkiä pankkipalveluja. Terveys- ja varainhoitopalveluista vakuutuksiin ja asuntolainoihin OP-ryhmä on nykyään yksi Suomen kattavimmista rahoituspalvelujen tarjoajista. Heillä on vuosikymmenten kokemus suomalaisesta rahoitusjärjestelmästä, ja heistä on tullut luotettavia kumppaneita monille ihmisille, jotka haluavat laajentaa taloudellista vapauttaan. Asiakaskunnan kasvaessa vuosi vuodelta OP-ryhmän sitoutuminen yhä parempaan asiakaskokemukseen kasvaa.

Nordea

Nordea on yksi Euroopan suurimmista liikepankeista, ja vaikka sen pääkonttori sijaitsee Suomessa, se on läsnä kaikkialla Pohjoismaissa. Muista suomalaisista pankeista poiketen Nordea pyrkii tarjoamaan palveluja myös muissa Pohjoismaissa. Tämä liiketoimintahaara on kasvanut merkittävästi sen jälkeen, kun se perustettiin vuonna 1995, jolloin useiden fuusioiden myötä Nordeasta muodostui holdingyhtiö, johon kuului yksittäisiä konttoreita Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Suomessa. Vuosien varrella Nordea on ostanut useita pankkitoiminnan tytäryhtiöitä ja palvelee nyt yli 11 miljoonaa asiakasta eri puolilla Pohjoismaita. On sanomattakin selvää, että tämä tekee Nordeasta arvostetun nimen, kun kyse on pankkipalveluista Skandinaviassa.

Danske Bank

Danske Bank toimii muun muassa Tanskassa, Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Suomessa se on yksi suurimmista nykyisin toimivista liikepankeista. Kaikki alkoi, kun Danske Bank osti Suomen Sampo Pankin vuonna 2006. Tämä mahdollisti kansainvälisen voimayhtiön muodostumisen, jolla on vahva läsnäolo useissa Pohjoismaissa. Tarjotakseen asiakkaille parempaa palvelua ja pysyäkseen markkinoiden trendien mukana Danske Bank kehitti MobilePayn, maksusovelluksen, josta on vuosien mittaan tullut erittäin suosittu. Olipa kyse sitten kansainvälisistä tilisiirroista tai verkkomaksuista – Danske Bank tarjoaa asiakkailleen turvallisen ja kätevän ympäristön raha-asioiden hoitamiseen.

S-Pankki

S-Pankki on uskomattoman ainutlaatuinen pankki, sillä se on Suomen ainoa kauppapankki, ja eri sidosryhmät vaikuttavat siihen voimakkaasti. Sekä S-ryhmän että LähiTapiolan omistama S-Pankki palvelee asiakkaita eri puolilla Suomea sijaitsevien konttoreiden kautta ja tarjoaa heille päivittäisiä pankkipalveluja ja säästötilejä. Lisäksi S-Pankki tarjoaa sijoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille, joten yhtiö kattaa kaikki käyttäjiensä rahoitustarpeet.

Ålandsbanken

Ålandsbanken on monipuolinen ja luotettava paikallinen pankki Ahvenanmaalla, joka on tukenut yhteisöä jo yli 130 vuoden ajan. Paikallisten palveluiden lisäksi pankki tarjoaa asiakkaille pankkimahdollisuuksia myös alueen ulkopuolella, sillä Helsingissä ja Turussa on konttoreita, joissa voi käyttää verkkopankkia ja suorittaa rahaliikenteen. Ålandsbankenin tiimi on erittäin kokenut ja sitoutunut parantamaan asiakaspalvelua ja löytämään innovatiivisia ratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaiden elämää. Pankki on sitoutunut paitsi palvelemaan asiakkaita myös osoittamaan vastuunsa talouskansalaisena ja varmistamaan, että se suhtautuu liiketoimintaan sosiaalisesti vastuullisesti.

Aktia

Aktia on suomalainen liikepankki, joka tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman palveluja, kuten peruspankkitoimintaa, omaisuudenhoitoa sekä henkivakuutuksia. Suomen vanhimpana talletuspankkina, jonka historia ulottuu vuoteen 1825, Aktia oli osa Säästöpankkiryhmää, kunnes se erosi siitä 2000-luvun alussa. Vuosien varrella Aktia on jatkanut sitoutumistaan erinomaiseen asiakaspalveluun, ja sen hyvämaineinen nimi säilyy alalla tänäkin päivänä. Täyden palvelun rahoituslaitoksena Aktia tarjoaa laajan valikoiman tuotteita ja palveluja, jotka on räätälöity vastaamaan kaikkien asiakkaiden tarpeisiin perinteisistä talletuksista ja nostoista monimutkaisempiin sijoituksiin ja omaisuudenhoitoon.

Handelsbanken

Handelsbanken on ruotsalainen liikepankki, jolla on toimintaa myös Suomessa. Se on ollut läsnä Suomen markkinoilla vuodesta 1985 lähtien, mutta sen kasvu ja kehitys on ollut havaittavissa vuoden 1991 jälkeen, jolloin pankkitoiminta aloitettiin virallisesti. Tämä pankki tarjoaa keskeisiä palveluja, kuten asuntolainapankkitoimintaa, yksityistalletuksia, käyttötilejä, lainoja ja maksujenvälitystä erikokoisille yrityksille. Pankki on saavuttanut ihailtavan maineen vahvan asiakaslähtöisyytensä ansiosta, joka pitää sen joustavana ja kilpailukykyisenä markkinoilla ja kannustaa asiakkaita pysymään uskollisina. Handelsbankenilla on näin ollen edelleen tärkeä rooli Suomen pankkialalla, ja se tarjoaa laadukkaita palveluja sekä yksityishenkilöille että yrityksille.

Hypo

Suomen Hypoteekkiyhdistys on ainutlaatuinen asuntolainoihin ja pankkipalveluihin erikoistunut luottoyhdistys. Vuonna 1860 perustettu järjestö on kaukana aikaansa edellä. Se ei ainoastaan hoida asuntolainoja, vaan voi myös tarjota talletuksia tytäryhtiönsä Suomen Asuntohypopankin eli Hypobankin kautta. Laitos on päättänyt sijoittaa ”SME”-alueelle, joka on keskittynyt pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Suomalaisilla asunnonostajilla on luotettava ja pitkäaikainen kumppani, joka ymmärtää heidän rahoitustarpeensa, mutta innovoi jatkuvasti nykyaikaisilla ratkaisuilla. Tämä laitos, joka keskittyy asiakkaiden tarpeisiin ja tarjoaa samalla uutta pankkiteknologiaa, erottuu edukseen muiden joukosta.

Leave a Comment