Useat pikavippejä tarjovat yritykset lopettavat toimintansa

Pikavippiyrityksen toimitusjohtaja sanoo, että vaikka uusi lainsäädäntö saattaa vaikuttaa tiukalta, se on välttämätön.

Vaikka uusi kulutusluottoja koskeva lainsäädäntö vaikuttaa melko tiukalta, sitä tarvitaan sekä asiakkaiden että lainanantajien suojelemiseksi. Näin sanoo Juhani Pekkarinen, Suomen Pienlainayhdistyksen puheenjohtaja.

Yle uutisoi tänään, että kahdeksan suomalaista palkkapäivälainayritystä aikoo lopettaa toimintansauuden lain takia. Jotkut pienlainayrityksistä ovat vedonneet hallitukseen ja ehdottaneet, että uudet maksuajat soviteltaisiin alalla jo toimivien yritysten kanssa ennen niidenkäyttöönottoa.

Laki astui voimaan huhtikuun alussa lainansaajien kannalta tiukentuneen maksuajan takia, mutta myös siksi, että se on paremmin asiakkaankannalta.

– Pienlainayritysten tärkein tavoite on ollut asiakkaan etujen mukaisesti löytää sopiva ja joustava ratkaisu, mutta uuden lain mukaan se ei enää olemahdollista, Pekkarinen arvioi.

– Lain tuli voimaan ja se yllätti kaikki lainanantajat. Tuntuu kuin saisi olla viemässä jotakin etua eteenpäin kymmenien vuosien kokemuksella ja sitten tiskiin tulee laki, joka on tehty sataprosenttisesti puoluepoliittisista syistä.

– Pienlainayritykset ottivat huomioon uuden lain hinnan ja sen, että uudet asiakkaat tulevat tielle. Halusimme varautua siihenkin, että yrityksiä halutaan hilata pois markkinoilta ja tehdä työtä vanhoilla asiakkailla.

Jätä kommentti