Metsä Board Oyj sijoituskohteena

On selvää, että Metsä Board Oyj:llä on jotain erityistä tarjottavaa sijoittajilleen. Yhtiön osakekurssi on muuttunut yli 200 prosenttia vuodesta 2010.

Metsä Board Oyj:n viimeisimmät taloudelliset tulokset osoittavat, että yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli yhteensä 971 miljoonaa euroa. Lähes 200 miljoonan euron liikevoiton myötä se saavutti 8,2 prosentin oikaistun tuoton sijoitetulle pääomalle vuonna 2013, mikä oli reilusti yli viiden vuoden keskiarvonsa 5,6 prosenttia. Tämä osoittaa, että Metsä Board Oyj on pystynyt pitämään sijoitustensa tuotot erittäin hyvinä pitkällä aikavälillä ja pystyy todella käyttämään nämä resurssit hyvin luodakseen lisää vaurautta osakkeenomistajille ja muille sidosryhmille.

Osakkeen kurssion noussut yli 100 prosenttia vuoden 2010 jälkeen, mikä on reilusti sen kaikkien aikojen parasta tulosta. Metsä Board Oyj toimii vahvasti missä tahansa kasvavassa maailmassa ja se on sidottu talouteen. Yhtiön liikevaihto lisääntyi viime vuonna 12 prosenttia, vaikka taantuma levisi Euroopan alueella ja Suomen talous oli heikko.