Yrityslainan hakeminen

Nykyään on tarjolla enemmän pienyritysten lainavaihtoehtoja kuin koskaan aiemmin. Tämän seurauksena pienyritysten on oltava entistä tietävämpiä määrittääkseen, missä on järkevää lainata ja minkälainen pienyrityslaina on heidän liiketoimintansa kannalta järkevin.

Yrityslainojen tyypit

Pienyrityksiä voivat kiinnostaa niin perinteiset kuin uudetkin lainamuodot. Erilaisten yrityslainojen tyypit jakautuvat seuraavasti:

  • Vakuudettomat yrityslainatovat yritykselle heti käytettävissä olevaa rahoitusta, jonka avulla yrityksen on myös mahdollista toteuttaa uusia projekteja ja investointeja, joita ei ole voitu aikaisemmin rahoittaa johtuen resurssista.
  • Vakuudelliset lainat ovat verrattavissa perinteiseen pankkilainaan, jossa vakuutena on rahoittajan omistama omaisuus. Yrityksen pystyy hankkimaan tällaista lainaa sekä uusia että olemassaolevia projekteja varten.
  • Kokonaan vakuudettomaan lainaan verrattuna vakuudellinen laina tarjoaa pienemmän koron, mutta sen saamiseksi on luotettavampaa olla yrityksen kannalta.
  • Pienlainoja on helppo saada, mutta niiden korot ovat suhteellisen kalliita ja laina-aika lyhyt. Tämän vuoksine ovat tyypillisesti käytössä selkeästi lyhytaikaisempien lainojen rahoittamiseen.

Kuinka löytää halvin yrityslaina?

On tärkeää huomata, että jotkut pienyrityslainat ovat edullisempia kuin toiset. Tämä riippuu pitkälti lainanantajasta, mutta se voi myös olla sidoksissa pienyrityksen koon ja laajuuden. Selvitä ennen lainojen hakemista, millaisia lainoja toimialallasi on saatavilla ja mitkä ovat todennäköisesti parhaan mahdollisen lainan kriteerit.

Yrityslainan hakeminen – 6 askelta

Luottoluokitus on yrityslainan kannalta välttämätön edellytyksenä. Halutessasi lainaa, luotettavuus on erittäin tärkeä asia. Luotettavasti toimiva yritys on myös luotettavampi lainanhakija.

1. Luottoluokitus on avainasemassa

2. Huolehdi, että yrityksesi on luotettava

3. Valitse vain paras pankki tai rahalaitos tarjoamaan sinulle parasta mahdollista korkotasoa

4. Tee hakemus

5. Toimita kaikki kysytyt dokumentit

6. Varmista vielä, että saat yrityslainan maksettua ajoissa

Koska pankit eivät kuitenkaan lainaa rahaa hölynpölyssä, tietävät hän oikeat asiat arvioidessaan luotettavuuttasi. On selvää, että hän haluaa tuntea kaiken yrityksen liiketoiminnasta ja siitä koituvista vastoinkäymisistä – oli ne mitkä tahansa. Luottoluokitus on kaikki kaikessa!