Lowe’s Companies

Viimeksi päivitetty 7.3.2018

Lowe’s Companies on Pohjois-Amerikan toiseksi suurin remontoinnin tavarataloketjuista. Yhtiöllä on yli 2 390 liikettä USA:ssa, Kanadassa ja Meksikossa, ja sillä on noin 310 000 työntekijää. Yhtiön markkina-arvo on noin 72 miljardia dollaria.


lowe's-logo

Talousmentor-yritysanalyysi ⇒
Yrityksen sijoittajasivut


Lowe’s historia ulottuu vuoteen 1921, kun Lucius Smith Lowe avasi Lowe’s North Wilkesboro Hardware -nimisen myymälän. Luciuksen kuoltua liiketoiminnot siirtyivät hänen lapsilleen ja he ottivat mukaan Carl Buchan:n. Muutamia vuosia myöhemmin Carl osti liiketoiminnot kokonaan itselleen ja perusti näiden pohjalle Lowe’s Companies vuonna 1946.

Toisen maailmansodan päättymisen jälkeen Carl ennakoi rakennusbuumin tulon ja kävi kauppaa suoraan rakentajien kanssa. Näin hän pystyi pitämään hinnat alhaisina, kun välissä ei ollut raskasta jälleenmyyntiverkostoa.

Lowe’s listautui New Yorkin pörssiin vuonna 1979 (NYSE: LOW).

Yhtiön toimitusjohtajana on vuodesta 2005 alkaen toiminut Robert Biblock (s. 1963). Robert tuli Lowe’s:n palvelukseen vuonna 1993 ja on siitä alkaen toiminut yrityksessä erilaisissa johtotehtävissä.

Lowe’s:lla on toimintaa USA:n lisäksi Meksikossa (2013-) ja Kanadassa (2007-). Yhtiö kasvatti Kanadan markkinaosuutta vuonna 2016 hankkimalla kanadalaisen RONA:n. Yhtiö yritti ostaa RONA:n jo vuonna 2012, mutta tuolloin RONA:n osakkeenomistajat torppasivat ostohaaveet.

Toimintaympäristö

Lowe’s toimintastrategia nojautuu hyvään asiakaskokemukseen ja -tyytyväisyyteen sekä ns. Pro-asiakkaille tarkoitettujen tuotteiden ja palveluiden tarjoomaa.

Yhtiö tuo paljon tuotteita Kiinasta, joten presidentti Trump:n väläyttelemät tuontitullit yms. maksut voivat vaikuttaa negatiivisesti yhtiön tuloksentekokykyyn.

Lowe’s:n nimekkäin kilpailija on Home Depot (NYSE: HD), jonka markkina-arvo on noin 215 miljardia dollaria. Home Depot:lla on noin 2 280 myymälää ja se toimii myöskin USA:ssa, Kanadassa ja Meksikossa.

Perinteinen myymälävetoinen markkina on muuttumassa kuluttajien siirtyessä yhä suuremmissa määrin verkkoon. Näin etenkin USA:ssa, missä Amazonin kaltainen toimija vie tilaa perinteisiltä ”kivijalkamyymälöiltä”.

Asiakkaista kilpaillaan mm. hinnan, myymälöiden sijainnin, tuotevalikoiman laadun ja laajuuden sekä myymälähenkilökunnan osaamisen avulla.

Lue myös Lowe’s Companies Talousmentor-yritysanalyysi ⇒

TÄRKEÄÄ: Vastuunrajaus

Mainokset